Theo

In het uitvak werd gelachen. Theo Janssen had net gezegd dat hij het publiek in de Gelredome fantastisch vond. Het klonk een beetje gek uit zijn mond, want hetzelfde publiek had net zijn ploeg met een fluitconcert naar de kleedkamers begeleid. De supporters van Go Ahead Eagles waren hun collega’s uit Arnhem vocaal de baas. Ook voetballend trouwens, want het stond 0-1.

Maar dat was allemaal bijzaak. Theo Janssen nam afscheid als speler van Vitesse. Dat had hij natuurlijk al eerder gedaan, want zijn knie lag al even puin. Esther Bal, voormalig perschef van Vitesse, had mooie woorden over voor Theo. Terecht natuurlijk, want Theo is een held. Een echte voetballer, die elke echte voetbalsupporter in zijn ploeg wil hebben. Hij was puur en ook nog eens goed ook.

Ik ga zijn linkervoet missen. Theo had zoveel gevoel in die voet, waarmee hij de mooiste passes en schoten afleverde. Tel daar dat simpele drafje bij op en je hebt een topspeler in Nederland. Vaak iets te dik, maar dat maakte het beeld juist helemaal af. Theo had ook naast ons op de tribune kunnen staan. Biertje in de ene hand, snack in de andere.

Het mooiste doelpunt dat ik van hem zag was tijdens FC Twente tegen PSV. Een rush van bijna honderd meter, daarna even de tegenstander vakkundig aan de kant drukken en daarna dat stiftje over de keeper. Met zoveel gevoel. Mooier krijg je ze niet. Het vieren van het doelpunt, met twee handen in de lucht voor een uitzinnig Vak-P. Prachtig.

Uiteindelijk klapten twintigduizend voetballiefhebbers voor Theo. Dat verdient hij. Hij leek er zelfs een beetje emotioneel door tijdens zijn ereronde. Theo is uiteindelijk ook maar gewoon een mens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s