Zoiets doe je niet!

Supporter zijn is niet altijd hosanna. Vooral als je degradeert ga je door een hel. Gisteren was dat het geval in Nijmegen. NEC degradeerde na twintig jaar eredivisie. Men heeft er een potje van gemaakt daar. De supporters zijn de dupe. Zij zijn veroordeeld tot minimaal een jaar Jupiler League. Daar vraag je niet om. Al zien de diehards ook kansen. Zij redeneren zo dat dan alleen de echte supporters overblijven, waardoor het uiteindelijk weer ouderwets gezellig wordt. Geen gloryhunters meer erbij en plek zat op de tribune, zodat je de ene helft NEC kan zien aanvallen de ene kant op en in de rust ga je dan gewoon aan de andere kant zitten om daar de aanvallen te volgen.

Het merendeel van de supporters was al snel lamgeslagen. Zij zaten de wedstrijd zwijgzaam uit. Stiekem werd er vooruit gekeken naar volgend seizoen. ‘MVV-uit, ‘Den Bosch-uit’ dat kan dan nog wel leuk zijn. Maar FC Oss? Eindhoven? Telstar? Ze vergaten even dat ook Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente er nog bijzitten. De grootste heethoofden ontploften na het laatste fluitsignaal. Ondanks dat NEC al door de voorraad tribunestoelen heen is, werd er gisteren weer vol overgave tegenaan getrapt. De stoelen moesten kapot. En ze moesten het veld op. Het is niet goed te praten, maar zo werkt dat voor heethoofden. Daarna gingen de heethoofden het veld op. Ouderwets hun frustratie botvieren. Een supporter liep vol overtuiging richting een speler en trok hem het shirt uit. Volgens de supporter verdiende de speler het shirt niet. Los van dat dit allemaal heel intimiderend en Oostblokachtig over komt, is het ook wel weer mooi, omdat de spelers de supporter in de steek hadden gelaten. Al een seizoen lang. De supporter was boos en wilde het eigenlijk bij alle spelers doen. Het bleef bij 1 shirt. Daarna kwamen er nog een handjevol heethoofden het veld op. Ze schreeuwden wat en gingen weer terug naar hun vak.

Maar tijdens de wedstrijd ging het echt mis. Het stond 1-3 en Eniesee was al helemaal kansloos. In de gracht stonden supporters die het niet meer aan konden zien. Zij waren er klaar mee. Om de tijd te verdrijven plunderden zij de catering. Ook niet goed te praten, maar vooruit. Hongerig waren de supporters echter niet. Er vloog een frikadel het veld op. Die lag daar eenzaam een minuut of vijf en toen volgden er meer. In totaal werden er ongeveer dertig frikadellen het veld opgegooid. Dertig! En allemaal niet van gegeten! Er werd zonder respect met de frikadellen omgegaan. Frikadellen horen bij het meubilair van de cultsnacks in het voetbalstadion. Zonder frikadellen geen voetbal. Eigenlijk is de frikadel nog belangrijker dan bijvoorbeeld je spits. Dit is overigens een mening van een snackliefhebber, maar dit even terzijde. De NEC-supporters misdroegen zich dus eigenlijk op een schandalige manier. Het zou logisch zijn dat deze supporters opgespoord worden en vervolgd gaan worden. Een seizoenlang frikadellen bakken bij thuiswedstrijden! Nee, geen stadionverbod. Dat is te makkelijk. Bakken moeten ze! En als er frikadellen over zijn aan het einde van de wedstrijd, moeten ze die zelf rondbrengen op de tribune. Al die trappen op bij een wedstrijd tegen FC Emmen, als er geen hond in het stadion zit. Dat zal ze leren. Frikadellen het veld opgooien? Zoiets doe je niet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s