Whatsappen met Oranje

Robin van Persie maakte vandaag tijdens een persconferentie bekend dat hij en zijn mede-internationals in contact met elkaar staan via een zogenaamde ‘Whatsapp-groep’. De groep is een initiatief van van Persie zelf. Dirk Kuijt heeft hem erbij geholpen. Waarschijnlijk heeft van Persie dus Kuijt de opdracht gegeven om iedereen toe te voegen omdat van Persie zelf niet de telefoonnummers van alle spelers had. Het was een kort bericht op de site van het AD.

Zoiets roept wel vragen op. Elke fanatieke ‘whatsapper’ zit wel in een ‘Whatsapp-groep. Gewoon met vrienden, of met je collega’s van het werk. Uiteraard ook met je voetbalelftal om op zondagmorgen lekker makkelijk af te zeggen via een kort berichtje. En daarna snel de telefoon uitzetten. Zonder Whatsapp tel je tegenwoordig niet meer mee. Even leek Telegram de wereld te veroveren, maar wie hoort daar nu nog wat over? Whatsapp is ‘the shit’! Daar kunnen we niet meer onder uit. Nooit meer bellen, maar gewoon korte berichtjes naar elkaar sturen. Lekker makkelijk. Straks belt van Persie ook niet meer vanuit de spelerstunnel na de wedstrijd. Hij stuurt gewoon ‘appjes’.

De selectie van Oranje in een ‘Whatsapp-groep’. Wat moet je je daarbij voor stellen? Zal dat alleen maar over voetbal gaan? Over de Champions League finale van vanavond, of over dat FC Dordrecht volgend seizoen in de Eredivisie speelt? Zullen internationals überhaupt de play-offs gevolgd hebben? Sturen de jongens ook foto’s en filmpjes rond? Foto’s van vers gescoorde vrouwen, die ze alleen maar even voor de fun hadden. Of grappige filmpjes van vrouwen die scheten laten of van dieren die ongelukkig vallen. Zullen ze veel figuurtjes naar elkaar sturen? Duimen omhoog of het bekende ‘boks-gebaar’. Of een tractor naar Quincy Promes, omdat hij bij FC Twente speelt. Of zonnetjes als het ’s ochtends mooi weer is en iedereen elkaar ‘goedemorgen’ wenst of icoontjes van een drol als Ron Vlaar weer gepoept heeft. Zullen ze ook Wesley Sneijder de gek aansteken over de telefonische ruzie met Yolanthe over het alarm dat al heeft afgaat in hun huis in Istanbul?

Het is een mysterieus iets. En hoe gaat het als iemand niet meer in de selectie zit, wordt hij er dan uitgegooid door de groepsbeheerder? Zullen sommige internationals er ook zelf uit stappen, omdat ze moe worden van bijvoorbeeld Memphis Depay, als hij heel veel onzin neerzet? Waarschijnlijk heeft wel iedereen het geluid en de trilfunctie uitgezet, want met meer dan twintig spelers in een groep blijf je bezig. Dan heb je drie gevulde batterijen per dag nodig.

Zo’n kort berichtje op een website van een landelijke krant roept voor vooral heel veel vragen op. Wat speelt zich er af op al die telefoontjes van de spelers. Hopelijk horen we daar meer over tijdens dit WK. Misschien kan Dirk Kuijt ons wel verder helpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s