Talent ontdekt

Soms zie je weleens een wedstrijdje van een jeugdelftal en dan valt altijd wel een jong spelertje op. Je neemt je dan voor zo’n jongen te gaan volgen, maar zoiets verwatert al snel weer. Daarvoor zie je te weinig jeugdvoetbal. Die namen vergeet je dan gewoon. Vandaag werd er een toernooi gespeeld in Lelystad, het jaarlijkse Lesley Boerebach Talenten Toernooi. En het gebeurde weer. Er viel een spelertje op… en deze ga ik niet uit het oog verliezen.

Clubs als PSV, MVV, Sparta, AZ en FC Twente deden mee aan met toernooi, maar de grootmacht was toch wel Feyenoord. Zij wonnen dan ook het toernooi. Wie de grote man was? Dat was een jongetje dat geboren is in 2001 of 2002, want dat waren allemaal D-junioren. Hij kan dus maximaal 13 jaar zijn. Het uit-tenue van Feyenoord aan. Een te grote broek, hoog opgetrokken, maar toch zag je de knieën niet. Shirt netjes in de broek. Iets te hoog, waardoor je het nummer bijna niet meer zag. Een kleurrijke jongen met zwart haar strak naar achteren, met aan de achterkant vlechtjes. Het was moeilijk in te schatten wat zijn lengte was, maar bij elke wedstrijd was hij het kleinste mannetje van het veld.

Maar hoe klein hij ook was, hij stal de show. Vanaf de rechterbuitenkant was hij een plaag voor elke linksback. Vrij lopen prima! Balaanname prima! Schijnbeweging prima! Snelheid prima! Zijn kleine lichaam gebruiken prima! Voorzet prima! En hij scoorde ook nog een aantal doelpunten en gaf een paar assists. Hij had alles wat een talent moet hebben. Als hij zich door gaat ontwikkelen is dit hét talent van Nederland de aankomende jaren. Over wie gaat dit? Crysencio Summerville! Een genot om naar te kijken. Hou deze jongen in de gaten! Google deze jongen en kijk wat een lief koppie hij heeft. Nog een paar jaar en we hebben weer een echte rechtsbuiten in Oranje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s