Boekrecensie: Hé Scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?

Özcan Akyol en @DuBlanqeBogarde zijn hot momenteel. Eerstgenoemde verschijnt na zijn roman ‘Eus’ overal op televisie en op internet. Ook in Hard gras zijn al een aantal stukjes van hem voorbij gekomen. De tweede heeft zeventienduizend volgers op Twitter en dan doe je het gewoon goed. De twee sloegen de handen ineen en dat heeft een grappig boekje opgeleverd over verbale activiteiten op de amateurvelden.

‘Hé Scheids’ is ongeveer honderdvijftig pagina’s dik en bevat korte teksten, die beiden op de voetbalvelden voorbij hebben horen komen. Elke amateurvoetballer weet dat het er op de velden fanatiek aan toe gaat. Voetballers nemen over het algemeen geen blad voor de mond. Niet tegen elkaar en niet tegen de scheidsrechter. Soms is het zelfs de scheidsrechter die geen blad voor de mond neemt, getuige de volgende uitspraak: ‘Godverdomme! De eerstvolgende die nog scheldt mag direct gaan douchen. Is dat even duidelijk, stelletje teringlijers?’

Het is een voorbeeld uit dit grappige boekje. Een tip. Ga het niet kopen speciaal voor je vakantie, want je hebt het na twee uurtjes al uit, en dan ben je nog langzaam. Daar staat tegenover dat ‘Hé Scheids’ ook maar een tientje kost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s