Met Kuyt op de kermis

Ik zag een Dirk Kuyt lopen. In een wit shirt van het Nederlands Elftal. Het was de echte Dirk Kuyt niet, want die zit in Brazilië om onder andere de groepsapp van de jongens van Oranje te beheren, samen met Robin van Persie. Deze ‘nep-Kuyt’ had het shirt aan van een EK of WK van een paar jaar geleden, toen Dirk Kuyt nog op handen gedragen werd. In die tijd zagen mensen Kuyt nog als een toegevoegde waarde in Oranje. Tegenwoordig hangt hij er maar wat bij. De kans is aanwezig dat hij de Wilbert Suvrijn van het aankomende WK wordt. Een minuut of acht spelen en daar blijft het bij.

Deze ‘nep-Kuyt’ stond bij de ‘Hawaii Dreams’, dé verkoopwagen vol lekkernijen op de kermis in Deventer. Je kan er Italiaanse ijs kopen, maar ook slush puppy, milkshakes en twisters. Lekker dus met deze temperaturen, waarbij je het zelfs liggend op de bank warm krijgt. Hij kocht een ijsje, net als een vadsige man voor hem. Deze man droeg geen voetbalshirt. Hij had het warm. Dat kon ik zien aan de zweetplekken onder zijn oksels, die zich al flink uitgebreid hadden. Het ijsje smaakte hem wel. Drie bolletjes waren er in de hoorn gepropt. Een bolletje ijs meer of minder. Bij hem is het verschil niet meer zichtbaar.

‘Nep-Kuyt’ werd vergezeld door Ronaldo en Neuer. Een shirt van Real Madrid en keepershirt van Bayern München dus. Het is de tijd van de voetbalshirts en het is kermis. De perfecte combinatie. ‘Nep-Kuyt’ ging even op het terrasje zitten van ‘Hawaii Dreams’, uitgestald naast de verkoopwagen. Het is er al het hele weekend gezellig druk. Het zorgt zelfs voor opstoppingen. Hele families klonteren samen bij ‘Hawaii Dreams’. Er kan gerust gezegd worden dat ‘Hawaii Dreams’ een topattractie is op deze kermis.

‘Nep-Kuyt’ vertrok weer nadat hij zijn ijsje opgelikt had. Door naar de volgende attractie. De ‘Diamond Wheel’ of de ‘Katapult Bungee’. Gewoon in een Nederlands Elftal shirt met Dirk Kuyt achterop. Waarschijnlijk zijn held. Zou hij, toen hij het shirt uit de kast pakte, nog gedacht hebben aan de naam achterop het shirt? Zou hij zich er van bewust zijn dat hij met de naam van het lulletje van het huidige Oranje op zijn rug loopt? De vergane glorie van Oranje, die overigens wel driehonderd keer zoveel geld als ons verdient…

Op de kermis kan het. Het maakt helemaal niet uit wat je draagt. Zelfs met een shirt met Kuyt achterop ben je welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s