Beste Luis,

Negen wedstrijden en vier maanden schorsing. De FIFA heeft geoordeeld. Een logische schorsing. Bijten op dit soort momenten doe je alleen als je gek bent. Het was het moment er nog helemaal niet voor. Er was nog zo lang te spelen. Italië was matig. Ze hadden hun overschatte spits er al uitgehaald. Niets stond een overwinning in de weg. Waarom moest je die verdediger bijten? En als je hem bijt, bijt hem dan ook echt. Niet zo’n lullig beetje. Die camera’s aan de zijkant moesten ultiem ver inzoomen om het wondje te vinden. Dat was eigenlijk kinderspel. Dat maakt het allemaal nog erger.

Ik vond jou altijd een naar mannetje, met die te grote voortanden. Vaak die jankbek opzetten en duiken hè. Daar was je goed in. In Groningen begon je er al mee. Je dook meer dan dat je acties maakte. Bij Ajax ging dat al net zo. In Nederland kreeg de voetballiefhebber een hekel aan je door jouw fratsen. Daar kwam dat eerste ‘bijt-incident’ dan ook nog bij. Liverpool keek naar jouw voetballende kwaliteiten en haalde je naar Engeland. Afgelopen seizoen lukte het bijna. Je zou bijna kampioen worden met die club. Dat zou uniek zijn geweest, maar we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Volgend seizoen beter, als je daar de kans voor krijgt tenminste…

Jij was op dreef man. Natuurlijk doe je in Engeland ook nog weleens gekke dingen, maar het draait nu vooral om het voetbal. Je was lekker bezig. Wedstrijden van Liverpool zijn leuk om te kijken, puur alleen omdat jij meedoet. Die onberekenbare acties, schoten uit alle hoeken, de doelpunten. Ik kreeg zo onderhand een zwak voor je. Ondanks die irritante rotkop, plaats ik je tegenwoordig bij de top-4 van aanvallers in de wereld. Zelfs nog voor Robben. Die mag jouw veters in de supersonische schoenen nog niet strikken, als je veters hebt tenminste.

Je hebt Uruguay voor lul gezet. Met jou in het elftal hadden ze ver kunnen komen. Nu vliegen ze eruit tegen Colombia, ook een lekker ploegje trouwens. Waarom doe je dit nou? Waarom verziek je het voor jezelf? Het publiek wil jou zien spelen deze weken. Niet die onbekende aanvallers van Zwitserland, Rusland of Nigeria. Nee, ze willen Suárez zien. Als die elf spelers voorbij komen tijdens het volkslied van Uruguay aanstaande zaterdag zal er opeens een andere speler staan. Niet jij, met die irritante rotkop. En daar baal ik van.

Dat je dat maar even weet. Lul!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s