Vergeten voetbalboek: In den beginnen was de bal

Vanavond staat de finale tussen Argentinië en Duitsland op het programma. Wij hebben een voorkeur. Argentinië moet natuurlijk winnen. Het land heeft iets mysterieus. Je gaat er niet zomaar heen. Misschien schrikt het zelfs wel af. Er gaan veel verhalen over Argentinië de ronde, maar omdat je het nooit met eigen ogen zal zien zullen het altijd mysteries blijven.

In 2003 schreven Erik Brouwer en Rop Zoutberg een boek over het voetbal in Argentinië. Stukken daaruit verschenen daarvoor al in het onder voetbalcultuurliefhebbers geroemde blad Johan. De schrijvers nemen je mee naar Argentinië om jou het verhaal te vertellen van het voetbal daar. Diverse bekende en mindere bekende namen van voetbalhelden komen voorbij, maar ook spannende verhalen over de harde kernen van de voetbalclubs daar worden beschreven.

Wil je je iets meer verdiepen in het Argentijnse voetbal is een bezoek aan het land gewenst, maar lees dan van tevoren dit boek wel even. Het geeft je aardige feitjes en je kan menig Argentijn verrassen met aparte weetjes. Oud-speler Jorge Valdano was met een beroemde uitspraak titelgever van dit boek. Hij beschrijft ook hoe diep het voetbal in de genen zit van de gemiddelde Argentijn: ‘Je bent in Argentinië uiterst merkwaardig als je niet van voetbalt houdt: je wordt er meteen van verdacht niets van het leven te begrijpen.’ Dat zijn de teksten toch?

Het boek is alleen nog maar te vinden als een tweedehands exemplaar. Ga daarvoor naar Boekwinkeltjes.nl. Op Bol.com wordt iets te veel gevraagd door de verkopers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s