Dertienduizend bezoekers

Het was weer een feestdag in Deventer. De jaarlijkse Open Dag van Go Ahead Eagles. Gratis entree, dus grote drukte op het stadionterrein. Veel mensen op zoek naar koopjes, maar ook naar het dure nieuwe shirt. Wil je een mooie melange van Deventenaren zien, kom dan gewoon naar de Open Dag. Go Ahead Eagles zorgt voor een mooie mengelmoes van mensen. Het is een kleine kermis. Je moet ervan houden.

Een Open Dag is vooral leuk voor kinderen. Ze kunnen van de glijbaan, in een boemeltreintje en trucjes doen in een voetbalkooi. Als ze daar klaar mee zijn mogen ze op handtekeningenjacht. Keihard achter Ruben Lucas aanrennen omdat ze die nog niet hebben op hun kaart. Ruben wie? Voor de ouderen is er bier, Nederlandstalige muziek en de presentatie van de selectie. Supporter Bart vraagt zijn vriendin tussendoor nog even ten huwelijk. Ze zegt ‘Ja’. Na alle jeugdelftallen worden de helden van de selectie voorgesteld. Ooit maakte Go Ahead Eagles de fout om nieuwelingen met een politiebusje te laten komen. Die mislukte grap maken ze niet meer. De nieuwelingen komen nu met de helikopter.

De organisatie leert elk jaar bij. Gedurende de dag komt meerdere keren de vraag voorbij hoeveel mensen er op zo’n Open Dag afkomen. Er is namelijk niemand die de mensen echt telt. Om twaalf uur staan er dikke rijen voor de poort om naar binnen te rennen, maar om één uur is het al een stuk rustiger. Hoe ga je zoiets dan schatten? Heel simpel. Je kijkt naar het bezoekersaantal van de Open Dag van rivaal PEC Zwolle. Zij trokken vorige week twaalfduizend liefhebbers. Dan ga je daar gewoon met duizend man overheen. En inderdaad. Een uur na de geslaagde Open Dag komt daar het officiële bericht: Succesvolle Open Dag van Go Ahead Eagles drukbezocht met dertienduizend mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s