De trainingskleding van Foeke

Deze week kwam ik Foeke Booy ’s ochtends een keer tegen. De hoofdtrainer van Go Ahead Eagles reed me tegemoet. De sluis bij de IJssel was een keer niet geopend en dus had Foeke de vaart er flink in. Ik fietste in tegengestelde richting op het fietspad. Ik zag hem achter het stuur zitten. Foeke zag mij niet. Hij toeterde dus niet. Hij deed ook niet even zijn hand van het stuur. Logisch, als de één de ander niet kent. Er was nul komma nul herkenning van zijn kant. We zaten bijvoorbeeld niet op dezelfde motor, waardoor we elkaar wel zouden moeten groeten. Foeke nam de bocht in de richting van het stadion. De Boerlaan rechtdoor, een paar stoplichten, rechtsaf en dan meteen linksaf, door de Veentunnel. Dit vindt Foeke waarschijnlijk de mooiste aanrijroute van de Adelaarshorst. En inderdaad, zo zie je ook heel mooi de lichtmasten boven de huizen uit toornen.

Foeke had zijn trainingsoutfit al aan. Ik zag hem achter het stuur zitten met zijn polo aan. Aan de ene kant stond Hummel. Aan de andere kant FB, de initialen voor Foeke Booy. En dat vond ik apart. Foeke trekt dus al thuis zijn trainingstenue aan. Waarom is dat? Go Ahead Eagles staat erom bekend dat het een hele goede wasvrouw in huis heeft. In Deventer kent vrijwel iedereen wasvrouw Carla. Zij weet precies hoe alles gewassen moet worden. De labeltjes hoeft zij niet eens in te kijken. Meteen na de trainingen en wedstrijden gaat de vuile was in de wasmachines. De volgende training of wedstrijd ligt alles alweer netjes opgevouwen klaar voor de spelers en de technische staf. De wasvrouw heeft inmiddels al meer dan tien jaar ervaring op dit vlak. Het is eigenlijk best vreemd dat Carla nog geen transfer heeft gemaakt naar een grotere club met grotere wasmachines en nog beter waspoeder.

Maar waarom heeft Foeke zijn trainingsoutfit ’s ochtends al aan? Wast Foekes vrouw het? Of loopt hij de hele dag er zo sportief bij? Met een trainingsbroek op de bank bijvoorbeeld. Je zou denken dat een gentleman als Foeke ’s ochtends gewoon zijn nette kleding aantrekt. Het hoeft niet perse een pak te zijn, maar wel een nette spijkerbroek met een blousje erboven. Als het wat kouder wordt een truitje eroverheen. Een jas is niet nodig. In de auto is het al snel warm en de parkeerplaats is dertig looppassen van de ingang van het stadion. De trainingsoutfit hoeft pas aan als er echt getraind gaat worden rond een uur of tien. Dat setje is gewoon klaargelegd. Na de training gaat de kleding weer naar Carla, als het echt nodig is. Zolang Foeke geen slidings neemt, hoeft het de trainingspak niet eens in de was. De polo wel, anders komt er misschien oud zweet in.

Foeke gaat dus tegen alle logica in. Zal hij zijn tenue thuis wassen? Omdat hij het liever allemaal in eigen beheer heeft? Of heeft hij twee setjes? Zodat hij na de training zijn normale kleding aantrekt en de ochtend erop weer frisse sportkleding aantrekt, die hij na de training van Carla gekregen heeft. Ik heb er de hele dag over nagedacht en blijf het raar vinden. Misschien ga ik het hem wel een keer vragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s