Kolkend Woudestein

Excelsior won zondagmiddag in Rotterdam de nu al degradatiekraker van Go Ahead Eagles. Dit kwam grotendeels door de steun van het ongekend fanatieke publiek in stadion Woudestein. Al ruim voor aanvang van de wedstrijd zat het kleine stadionnetje bomvol. Geen stoel was onbezet voor de terugkeer van de Rotterdammers in de Eredivisie. De supporters zongen liederen, alsof hun leven er vanaf hing. Vergelijkingen met supporterstaferelen in Argentinië waren van toepassing.

Normaal wil het weleens zo zijn dat de mensen van FOX Sports hun microfoons wat harder moeten zetten om zo het publiek duidelijk hoorbaar te krijgen, maar dat was vanmiddag niet nodig. De trommelaar van de harde kern van Excelsior deed keihard zijn best, maar kwam niet boven de kabaal van zijn eigen supporters uit. De supporters van Go Ahead Eagles leken duidelijk geïntimideerd door de stemming in het stadion. Zij besloten wijselijk hun mond te houden. Dit had geen zin. Hier zouden zij nooit bovenuit komen. De spelers uit Deventer wisten ook geen antwoord op de sfeer in het stadion. Ze werden bij elk balcontact uitgejouwd, inclusief speeksel uit de monden.

Negentig minuten lang plus nog wat blessuretijd erbij was het een heksenketel. Spelers konden elkaar niet horen als zij gecoacht werden. De trainers stonden met megafoons langs de zijkant hun troepen te instrueren, maar ook zij waren niet hoorbaar. Het fanatieke publiek van Excelsior was de baas in eigen huis. Hun ploeg werd vooruit geschreeuwd en kwam daardoor met 2-0 voor, waarna ze laks werden. Een uittrap van de keeper van Go Ahead Eagles werd daarna gevangen door het helse kabaal vanaf de Spionkop aan de Honingerdijk en ging zo in één keer het doel in. Even werd de steun van het eigen publiek de spelers van Excelsior te veel en zelfs de 2-2 viel.

Toen de vierde scheidsrechter het bord met daarop drie minuten blessuretijd ontplofte Woudestein weer. De vierde scheidsrechter spoedde zich naar binnen, omdat hij dacht zich ongeliefd te hebben gemaakt. Excelsior kreeg nog een vrije trap en het kabaal wat daarna ontstond was enorm. Ze zeggen weleens dat het in De Kuip kan spoken, maar dit sloeg alles. De scheidsrechter was zo onder de indruk dat hij hierna een penalty gaf, na een klein voorval in de zestienmeter. Een vulkaan van geluid was te horen, iets wat nog meer overtreft werd toen Sander Fischer de beslissende penalty erin schoot. Rotterdam schudde op haar grondvesten.

Hierna kon de scheidsrechter niets anders meer doen dan affluiten. Zijn laatste fluitsignaal was nauwelijks hoorbaar, maar non verbaal kwam het wel over. De supporters waren helemaal door het dolle. Ze omhelsden elkaar, huilden en zongen zo hard als ze konden het clublied van Excelsior. De spelers van Go Ahead Eagles zwaaiden kort naar het uitvak en vluchtten toen de catacomben in, op zoek naar een rustig plekje. Maar zelfs in de kleedkamer was het gezang van de Excelsior-supporters nog te horen. Een ding is zeker. De supporters van Excelsior hebben de club vanmiddag op de kaart gezet. De kans is groot dat door deze intimiderende sfeer veel clubs nog punten gaan verspelen op Woudestein.

Advertenties

One thought on “Kolkend Woudestein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s