Een Eagle Forever

Het was een naar én een mooi gezicht. De zieke Rene Beumer kreeg een afscheid in zijn geliefde Adelaarshorst in Deventer. Hij wist dat hij niet meer lang te leven zou hebben. Een verschrikkelijke ziekte had bezit genomen van zijn lichaam. Jarenlang had Rene gevochten tegen de ziekte. Hij toonde zich een keiharde tegenstander. Hij gaf zich niet zomaar over. Aan Rene had je een taaie.

Normaal nemen supporters afscheid van supporters, als ze al overleden zijn. Nu was het anders. De supportersvereniging van Go Ahead Eagles nam het heft in handen en besloot Rene nog één keer een ‘VIP-behandeling’ te geven, voordat het te laat zou zijn. Bij die behandeling hoorde ook een ereronde. In een golfkarretje toerde hij, samen met zijn vrouw, langs de tribunes. Op het veld stonden zijn vrijwilligersvrienden. Jarenlang tapte Rene biertjes voor andere supporters. De familie Beumer is een echte Eagles-familie, waar roodgeel bloed doorheen stroomt. De tribunes van De Adelaarshorst waren speciaal hiervoor een kwartier voor de wedstrijd al gevuld, uit respect voor Rene.

Vanaf het golfkarretje groette hij de supporters. Als hij bekenden zag in het publiek kwam zijn gebalde vuist tevoorschijn. Op de tribunes schoten supporters vol. Tranen vloeiden. Ook bij mensen die Rene helemaal niet kenden. De zieke Rene kreeg voor iedereen een gezicht en dat maakte veel indruk. Bij menig supporter zal er herkenning zijn geweest. De ziekte heeft al bij veel supporters mensen uit hun omgeving weggenomen. ‘René bedankt! Eagle Forever’ stond er op een meterslang spandoek voor de B-side. Er werd ‘Eagles till I die’ gezongen. Toepasselijker kon het niet. Dat de wedstrijd niet om aan te zien was, was bijzaak. Rene heeft in zijn leven al genoeg slechte wedstrijden gezien. Daar ben je Go Ahead Eagles-supporter voor.

Het was de laatste keer dat Rene een wedstrijd van Go Ahead Eagles bezocht. Hij overleed woensdagochtend op vijftigjarige leeftijd. Gelukkig hebben alle supporters van Go Ahead Eagles hem aan het eind van zijn leven nog één van zijn mooiste avonden van zijn leven kunnen bezorgen. En hopelijk heeft de familie hier veel kracht uit weten te putten voor de toekomst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s