Robert Mühren geluksvogel

Het is vandaag de dag van Robert Mühren. Hij heeft namelijk te horen gekregen dat zijn hoofdtrainer geen hoofdtrainer meer is. Alex Pastoor is nu zijn hoofdtrainer. Maar belangrijker voor Múhren is dat Marco van Basten nu assistent trainer is geworden. En dus heeft Van Basten veel meer tijd voor de Volendamse spits. Mooier nieuws is er voor Mühren niet denkbaar. Dit speelt zich overigens allemaal af bij AZ in Alkmaar. Van Basten wil geen hoofdtrainer meer zijn, omdat dat te veel stress met zich meebrengt. De grote Van Basten doet een stapje terug.

Marco van Basten, de beste Nederlandse spits ooit, wil meer in een rol als Dennis Bergkamp werken. Een beetje in de luwte met spelers bezig zijn. Ze tips geven, beter maken. En dan heeft Robert Mühren mooi geluk. Hij komt net over van FC Volendam en krijgt dus te maken met een assistent trainer die voorheen een van de beste spitsen van de wereld was. Mooier nieuws is er niet denkbaar voor hem. Hij kan straks na de training met trots over de Dijk lopen en vertellen wat voor tips hij vandaag weer gehad heeft. Vorig seizoen scoorde Mühren al vijfentwintig doelpunten in de Jupiler League, dus de basiskwaliteiten van het scoren beheerst hij al.

Mühren is pas vijfentwintig jaar oud en heeft het EK van 1988 niet bewust meegemaakt. Sterker nog, hij was er toen nog helemaal niet. De jongere garde van de supporters, die momenteel in de stadions zitten, kennen Van Basten helemaal niet als voetballer. Als zij echt interesse hebben in deze held moeten ze naar Youtube. Misschien zullen zij nu zeggen dat Van Basten een slappe zak is, omdat hij na tien jaar trainerschap opeens zegt dat hij het niet meer aankan. Van Basten heeft echter levenslang krediet. Hij was het die ons naar onze laatste landelijke prijs schoot. Zonder Van Basten waren we geen Europees Kampioen geworden. Vergelijk het met het huidige Oranje zonder Robben. Zoek op Youtune naar het doelpunt tegen Rusland. Of die met Ajax tegen Den Bosch. Of die met AC Milan tegen IFK Göteborg. Van Basten is de beste en dat zal hij altijd blijven, ook nu hij simpelweg assistent trainer is.

Voor Robert Mühren breekt nu de mooiste tijd uit zijn carrière aan. Hij krijgt persoonlijke begeleiding van Van Basten. De geluksvogel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s