Matchdaycolumn: De draad kwijt

Een column schrijven als je de uitslag van de voorgaande wedstrijd niet weet is lastig. Normaal kan je inspelen op een uitslag van de wedstrijd van de week ervoor. Nu wordt het me echter nog moeilijker gemaakt, want deze Matchday verschijnt bij twee wedstrijden, dus het kan zo zijn dat als je dit leest het inmiddels zaterdagavond half negen is en we vorige week tegen ADO Den Haag hebben gespeeld én afgelopen woensdag tegen Feyenoord voor de beker. Maar het kan ook zo zijn dat je dit programmaboekje leest op woensdagavond voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dan heeft Go Ahead Eagles alleen nog maar tegen ADO Den Haag gespeeld. Kunnen jullie het nog volgen?

Er zijn heel veel vraagtekens, los van het niet bekend zijn van de uitslag in Den Haag en die van tegen Feyenoord, als je dit op zaterdag leest . Zo is Marnix Kolder geblesseerd geraakt net vóór de deadline van deze column. Hij heeft dus niet meegespeeld in Den Haag en zal dat waarschijnlijk twee keer Feyenoord ook niet doen. Lesly de Sa schijnt weer aan de beterende hand te zijn na zijn rugblessure, maar of hij Feyenoord-thuis voor de beker heeft gehaald is niet bekend. De kans is wel groter dat hij er tijdens de competitiewedstrijd bij is, maar ook dat is niet zeker. Foeke heeft inmiddels een puzzel voorin zijn elftal waarvan de moeilijkheidsgraad ontzettend hoog is.

Het kan zo zijn dat we vanaf het begin van deze week een stuk relaxter in het leven staan. Winnen in Den Haag kan iedereen natuurlijk. Maar je kan er ook zomaar verliezen. En dat wordt het alsmaar moeilijker om uit de negatieve sleur te komen. Hoe je het ook wendt of keert: In Deventer is het crisis, alleen wordt dat niet met zoveel woorden gezegd. Het wordt een beetje weggedrukt door een positieve benadering vanuit de club. Dat is gevaarlijk, want als je alles zo vaak positief benadert, ga je het zelf nog geloven. En dat zou krom zijn terwijl je vooral wedstrijden verliest.

En dan ook nog twee keer tegen Feyenoord, of als je dit op zaterdag pas leest één keer. Niet de minste club. Twee keer tegen Feyenoord binnen vier dagen. Iets te veel van het goede? Wat mij betreft niet. Als het aan mij ligt spelen we elke week tegen een club van het kaliber Feyenoord. Mooier krijg je ze niet, ondanks dat Feyenoord de echte magie dit seizoen weer aardig aan het kwijtraken is. De beste spelers zijn vertrokken en er is nu al crisis. Eigenlijk is Feyenoord wel te vergelijken met Go Ahead Eagles. Maar misschien heeft Feyenoord zondag wel gewonnen van Ajax en is het seizoen al geslaagd. Al zou het ook zo zomaar kunnen dat Feyenoord zondag van Ajax verloren heeft en afgelopen woensdag, als je dit op zaterdag leest, uit de beker is geknikkerd door ons en dat daardoor Fred Rutten werkloos thuis voor de buis naar FOX Sports zit te kijken. Alles kan.

Deze column heeft een hoog ‘als-gehalte’. Dit is de moeilijkste die ik tot nu toe heb mogen tikken. Ik ben eerlijk gezegd de draad ook gewoon kwijtgeraakt. De volgende keer ga ik voor meer zekerheid. Maar of het nou woensdag of zaterdag is. Het is een pittige week voor Go Ahead Eagles en voor ons supporters. Dat is een ding wat wel zeker is.

(Deze stond gisteren in de Matchday en aanstaande zaterdag gewoon weer, omdat het kan)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s