FC Utrecht keihard gestraft

In elk stadion in Nederland zitten rondom het uitvak supporters van de thuisclub die er van houden om de collega-supporters van de tegenpartij flink te jennen. Daar halen mensen nou eenmaal voldoening uit. In Utrecht is dat niet anders. Als de plaatselijke FC tegen de bekende clubs speelt zit er een gerenommeerd groepje schuin tegenover het uitvak. Als ze tegen ‘pak um beet’ Go Ahead Eagles spelen zitten ze er overigens niet.

Daarvoor in de plaats had FC Utrecht een feestgroep ingehuurd, die nu op de plek van de beroeps-jenners zat. Het moet zo zijn dat deze groep van een man of honderd betaald is door de club. Dat kan niet anders. Al voor de aftrap waren ze overdreven sfeer aan het maken. Daar moeten gratis biertjes of bitterballen tegenover hebben gestaan. Het was buiten proporties. In de groep zaten zelfs lieden die verkleed waren. Carnavaleske momenten in de Galgenwaard. Dat is iets on-Utrechts. Utrecht is rauw. Als het kut is, is het kut en gaat het goed dan is het meteen heel goed. Geen nepperij verder. De Bunnik Side zingt en de rest van het stadion schreeuwt hard mee. Maar een uit het niets gecreëerd sfeerteam op de lange zijde? Dat hoort niet.

image

FC Utrecht werd er meteen voor gestraft. Go Ahead Eagles won in de laatste seconde. Dat deden de roodgelen vooral om dat walgelijke sfeerteam op de lange zijde te jennen. Om die blije jongens met een kutgevoel terug naar hun studentenhuizen te sturen. Of dat echt helemaal gelukt is, is moeilijk te zeggen. Zelfs na de nederlaag deden ze nog blij en riepen zelfs om een shirt van een FC Utrecht speler. Duidelijk geen voetbalmensen. Het erge was: Ze kregen het shirt. De speler gooide het shirt en de studenten doken in de richting van het shirt. Hier moet sprake zijn geweest van een zakelijk deal met de club.

De hardcore supporters van FC Utrecht moeten zich doodgeschaamd hebben. Laat het een wijze les zijn voor de club. Nog vaker deze overdreven sfeerverziekers op de tribune en FC Utrecht gaat nog meer punten verliezen

Advertenties

2 thoughts on “FC Utrecht keihard gestraft

  1. Dit groepje studenten waren op uitnodiging van mark vd maarel gekomen, hij kent een aantal van hen persoonlijk erg goed.. vandaar ook het spandoek voor hem.
    en verder gratis bier? bitterballen? het bier was na de 1e helft op zuid al uitverkocht hehehhehe.. zaten er genoeg tussen met een utrecht shirt en idd ook 4 man met een carnaval outfit aan wat natuurlijk **** voorschut is.. snap je ophef niet zo, ken de feiten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s