Op zoek naar een oefenwedstrijd

Je hebt supporters en je hebt supporters. Go Ahead Eagles zou afgelopen donderdag oefenen tegen Sparta in Terwolde, om de hoek bij Deventer. Hier stak de Burgemeester van gemeente Voorst, waar Terwolde onder valt, een stokje voor. De organisatoren van de wedstrijd waren te laat met het aanvragen van een vergunning. Dat schijnt te moeten als je een oefenpotje speelt om twaalf uur ’s middags. Echt, er worden heel veel onzindingen verzonnen de laatste maanden, maar deze kan er ook nog wel bij. Zonder hier het hele vergunningenverhaal te vertellen: De oefenwedstrijd werd door de Burgemeester verboden. Pech voor alle werklozen en andere mensen die toevallig vaak vrij zijn. Geen daginvulling voor hun.

Er zijn op zulke momenten echter supporters die op zoek gaan. Noem het verveling, of noem het een extreme vorm supporter zijn. Ik hoorde het volgende verhaal: Meteen na het bekendmaken van het verbieden van de wedstrijd in Terwolde ging een groepje supporters op zoek naar aanknopingspunten. Normaal wil het nog weleens zo zijn dat een wedstrijd verboden wordt, maar wel gewoon ergens stiekem gespeeld wordt. Nadat supporters lezen dat een wedstrijd niet doorgaat ondernemen ze toch geen actie meer. Dat is een eeuwenoude tactiek van voetbalclubs. Er zijn dus echter uitzonderingen.

Via internet, twitter en facebook werd geprobeerd informatie te vinden. Zoektermen als ‘oefenwedstrijd’, ‘kowet’ en ‘kutbestuur’ hielpen echter niet veel. Nergens was er iets te vinden. Alleen een beroepsfantast wist op twitter te melden dat de wedstrijd in Wissel gespeeld werd. Niemand gelooft hem, maar toch hielden de jongens dit bericht even in het achterhoofd. Vier jongens stapten uiteindelijk in een auto. Ze kochten bier en chips voor onderweg, ondanks dat het pas half twaalf ’s ochtends was. Eerst naar Terwolde. Misschien tegen beter weten in, maar je weet maar nooit. Hier was echter alleen een leeg veld te zien. Vloekend werd de reis vervolgd. Na een knallende discussie achterin de auto over de nieuwe plek werd koers gezet naar Epe, waar Go Ahead Eagles weleens een trainingskamp opzet. Ook Apeldoorn zou een optie zijn, alleen ligt daar kunstgras en daar houdt trainer Foeke niet van. Onderweg las iemand in de auto op twitter dat er bij een Epenaar in de achtertuin niet gevoetbald werd. Wederom gevloek en getier. Op het supportersforum melde een lid dat hij de spelersbus in Zwolle had zien rijden. De chauffeur zette de auto stil aan de zijkant van de weg bij een benzinepomp. Er werden gehaktballen gekocht en verder gediscussieerd. ‘Dan maar richting Zwolle rijden. Misschien komen we de bus tegen,’ zei een supporter hoopvol. Iets later zei iemand anders op hetzelfde forum dat hij de bus gewoon op de parkeerplaats van de busmaatschappij zag staan. Hij kon het weten, want de supporter liep stage bij een bedrijf aan de overkant. Toch al onderweg in de richting van Zwolle werd koers gezet naar Garderen, ook zo’n favoriet stiekem oefendorpje. Ook daar echter geen enkel teken van leven.

Teleurgesteld dropen de supporters af. Zij gingen geen wedstrijd van Go Ahead Eagles zien. Tegengewerkt door een Burgemeester die op zijn strepen stond. Ook het bericht dat de oefenwedstrijd in Wissel gespeeld werd bleek onzin te zijn. De vier supporters vertrokken naar huis en speelden de hele avond FIFA 2015. Je moet wat. Ze speelden Go Ahead Eagles tegen Sparta. Het werd 7-7 en na penalty’s won Go Ahead Eagles. Keeper Cummins stopte ze allemaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s