De tijd van verlengen is gekomen

Vorig seizoen hadden we Erik Falkenburg als aanvallende middenvelder. Hij sleurde, werkte goed samen met spits Marnix Kolder, gaf assists en scoorde ook nog eens. Als de nood aan de man was, speelde hij ook als spits. Het maakte Falkenburg niet uit. Hij gaf alles en dat sierde hem. Hij leek op zijn plek in Deventer. Woonde in de oude binnenstad. Supporters hoopten hardop dat hij bleef. Go Ahead Eagles zelf bood hem een voor Deventer begrippen een prachtig contract aan, maar Falkenburg koos voor NAC. Daar kan je moeilijk over doen als supporter, maar uiteindelijk weten we allemaal waar het om draait… NAC staat inmiddels onder Go Ahead Eagles en speelt nog slechter voetbal dan vorig seizoen. Hun trainer is inmiddels ontslagen. Geen ‘Happy Days’ voor Falkenburg.

In het begin van dit seizoen waren we allemaal teleurgesteld. We leken geen opvolger in huis te hebben voor Falkenburg. Peter Van Ooijen kreeg veel wedstrijden de kans, maar bleek niet de juiste man op de juiste plaats te zijn. Kan gebeuren. Zijn tijd komt nog wel. Of niet, want de volgende in de rij heeft zijn kans gepakt. Jeffrey Rijsdijk kenden we allemaal al natuurlijk. Hij debuteerde vorig seizoen al. De technische mensen haalden hem slim weg uit Dordrecht, waar hij meerdere malen opviel, onder andere tegen Go Ahead Eagles. Als je maar goed zoekt in de Eerste Divisie kom je vanzelf pareltjes tegen. Geef ze uiteraard wel even de tijd om te wennen. Voetballen verleer je niet, alleen hebben sommige jonge jongens weleens aanpassingsproblemen.

Toen Kolder vorig seizoen wegviel, zagen we Rijsdijk al lekker ballen op de ‘nummer 10’ positie. Rijsdijk is veel in beweging, komt vaak bij de aanvallers en pikt ook nog regelmatig een doelpuntje mee. De perfecte speler voor op die plek. Daarom was het ook vreemd dat niet hij de eerste keus was dit seizoen om op die positie te starten. Naar verluidt nam Rijsdijk het woord ‘ vakantie’ echter iets te serieus en daardoor startte hij een treetje lager in de pikorde. Een wijze les voor volgend jaar…
Maar nu is hij op de juiste plek. In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord kreeg hij de eerste kans in de basis, en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Ondanks zijn goede optreden verdween hij meteen daarna weer naar de bank. Gelukkig voor Rijsdijk kwam hij er tegen Utrecht weer in. Rijsdijk schitterde op het veld. Was betrokken bij goede aanvallende combinaties en nog belangrijker: hij scoorde in de laatste seconde het winnende doelpunt. Zoals alleen een echte ‘nummer 10’ dat kan koos hij het juiste moment om een sprint in te zetten om de bal heerlijk in de verre hoek te leggen. Afgelopen zondag tegen Zwolle scoorde Rijsdijk opnieuw. Toeval bestaat niet. De beste man is op zijn plek en in vorm.

Nu komt het: Zijn contract loopt af. Go Ahead Eagles doet er verstandig aan Rijsdijk langer vast te leggen. Hij is de juiste man op de juiste plek. Je kan zien dat als je hem vertrouwen geeft, hij dit terugbetaalt. Voor de camera’s van Fox Sports vertelde hij (uiteraard) dat hij graag in Deventer wil blijven. Een oproep aan alle mensen die ook maar iets met het technisch beleid van Go Ahead Eagles te maken hebben: Verleng het contract van deze jongen. Dan zijn we voor een paar jaar verzekerd van een goede ‘nummer 10’. En oja, vergeet Van der Linden ook niet.

Advertenties

2 thoughts on “De tijd van verlengen is gekomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s