Jaloers op Yoeri

Sportjournalisten hebben het geluk met topsporters te werken. Vaak moeten ze dat echter doen rondom wedstrijden waardoor spelers helemaal geen zin hebben in interviews. En tegenwoordig hebben sporters allemaal mediatraining dus echt leuke interviews zijn ook zeldzaam. Eigenlijk zit er veel meer in zou je denken.

Soms val je als journalist echter met de neus in de boter. Yoeri van den Busken volgt namens Voetbal International AZ Alkmaar. Verwacht van Yoeri geen verhaal over de beruchte klappertjes. Yoeri belicht het voetbalgedeelte. En wat heeft Yoeri hier een geluk dat Marco van Basten bij AZ zit. Van Basten werd deze week 50 jaar en Voetbal International besteedde er aandacht aan. Veel aandacht.

Marco Van Basten is een held. Daar kan je niet omheen. Ben je boven de 30 jaar dan weet je dat en anders moet je heel snel gaan ‘Youtuben’. Yoeri mocht aan de hand van een aantal foto’s samen met Van Basten zijn carrière doornemen. Hoe mooi is dat? Samen met de grote Van Basten lekker de hele middag fotos kijken van vroeger en dan praten over grote momenten. Wedstrijden tegen Maradona. Zijn goal tegen Rusland in 1988 of gewoon over zijn zoontje die niet heel graag voetbalt. Lekker wat drinken, tussendoor een koekje. Uren lullen over hoogte- en dieptepunten. Van Basten lijkt een type dat niet op de klok maar hier ook echt de tijd voor neemt. Iemand die zich dan helemaal blootgeeft.

Op zulke momenten kan je niet anders dan jaloers zijn op de journalist Yoeri van den Busken. Dit moet de mooiste middag uit zijn sportjournalistencarrière zijn geweest. Mooier ga je ze niet krijgen. Wij als simpele voetbalvolgers kunnen hier alleen maar van dromen.

Als je geen idee hebt waar dit over gaat? Koop dan snel de Voetbal International van deze week. Lees, kijk en geniet. Van Basten wordt maar één keer 50.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s