De Mexican Wave…

Het is weer zover. De Oranje-supporters gaan weer in het nieuws komen. Dit keer geen Oranjemars, of nieuws over overvolle campings. Niet over wortels, of over generaals. Nee, nu gaat het over de zogenaamde ‘Mexican Wave’. De supportersvereniging ‘Ons Oranje’ heeft deze fantastische actie bedacht. Ze doen dit in samenwerking met Heineken. Een soort van gesponsorde wave dus. Als het even meezit gaan de Oranje-supporters vanavond de recordboeken in. Zeven minuten lang moet er ‘gewaved’ worden in de Arena. Dat is een rondje of drieëntwintig, als het tempo niet te hoog ligt tenminste.

De actie is bedacht om het Nederlands Elftal een hart onder de riem te steken. ‘Als één wave achter Oranje’ is het motto. De recordpoging is overigens al om vijf over acht, tijdens de warming up dus, als het merendeel van de supporters nog buiten staat. Het is wederom een bewijs dat de supporters van Oranje helemaal niet bezig is met het voetbal, maar meer met randzaken. Er zijn gewoon creatieve geesten die hier van tevoren over hebben gebrainstormd en op dit idee zijn gekomen. ‘Want dan komen we in de recordboeken’ moeten ze gedacht hebben. Treurigheid ten top.

Zoals het waarschijnlijk gaat: de grootste initiators van deze actie staan in het zogenaamde sfeervak in de Arena. Ze kijken rond in de Arena en zien dat er nog maar vijftienduizend toeschouwers binnen zijn. De initiators balen, maar tellen toch af, vanaf tien. Bij nul gooien ze heel hard hun handen in de lucht. De ‘Mexican Wave’ is gestart! Uiteraard hebben de initiators er voor gezorgd dat er in elk vak tien gekken staan die meedoen. Na twee minuten ‘waven’ is de lol er wel af, maar er moet ‘doorgewaved’ worden. Leuk is het niet, maar alles het voor het record! Na zeven minuten is het zover. Het is gelukt. Dat het een matige ‘wave’ was maakt niet uit. Er is ‘gewaved’ en dat maakt een gedeelte van de Oranje-supporters dolgelukkig. Ze hebben Oranje weer positief op de kaart gezet, denken ze. Inmiddels schudt de normale voetbalsupporters met zijn hoofd. Zoveel gemaaktheid rondom een voetbalwedstrijd hoort niet.

Het is overigens niet zo dat als deze recordpoging mislukt Guus Hiddink vertrekt als bondscoach.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s