Weg met die kooi

Het hoge woord is eruit. De man in de kooi op de B-side van de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles wil er niet meer in. Hij wil weer tussen zijn vrienden staan. De ‘megafoonman’, zonder megafoon, de paalman, of de kooiman, hoe je hem ook wil noemen zorgde voor extra impulsen qua sfeer in de Adelaarshorst. Hij jutte de diverse vakken in het stadion regelmatig op. Tribunes zongen bijvoorbeeld minutenlang naar elkaar met hem als een soort van dirigent. De sfeer in Deventer wordt geroemd en hij is daar natuurlijk een grote oorzaak van. Maar aan alles komt een einde en iedereen moet dat begrijpen.

Nu is er de discussie of de kooi moet blijven hangen en dat er een andere supporter in moet. De vorige ‘megafoonman’ verdiende zijn staanplaats in de kooi met zijn opzwepende acties. De B-side omarmde hem na spontane acties om in een paal te klimmen en hierin het publiek op te zwepen. Dat lukte hem als geen ander. Het was ook niet toevallig dat juist hij in die paal klom, want hij was al langer een aanjager qua zingen. Het was niet zo dat hij opeens aan kwam waaien.

Moet er nu iemand anders in? Nee! Het wordt te geforceerd. Op Facebook zijn al jongens die openlijk solliciteren op deze ‘functie’ of jongens worden voorgedragen door kennissen. Het zijn vooral ‘onbekenden’, die dan nu opeens de sfeer moeten gaan bevorderen op de B-side. Dat gaat natuurlijk niet werken. Daarvoor is het publiek in Deventer veel te eigenwijs. ‘Wat is dat voor gek?’ zal de eerste reactie zijn. Er moet geen wedstrijdje ontstaan over wie er in de kooi moet of mag. Dan is de enige oplossing om de kooi gewoon weg te halen en weer terug te keren naar de basis.

Vanaf nu weer een normale B-side, net als voorheen. Veelal staanplaatsen en geen kooi. De supporters moeten het allemaal weer zelf gaan doen, vanaf hun staanplaats. Dat is weer een nieuw verhaal want dit seizoen is op ‘megafoonmanloze’ avonden gebleken dat sfeer maken toch niet heel makkelijk is. Maar dat is weer een volgend discussiepunt en zo komen we het seizoen wel door met dom ouwehoeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s