Op trainingskamp

Go Ahead Eagles vertrok deze winter naar de Algarve in Portugal voor een trainingskamp van een week. Er werd hard getraind en twee wedstrijden werden verloren. Ook in Tilburg werd vorige week de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Je kan je dan afvragen of het trainingskamp nut heeft gehad. Zoiets is moeilijk te peilen. Als we de diverse tweets en commentaren van de aanwezigen mochten geloven was het in ieder geval heel nuttig allemaal. Zo schreef Sjoerd Overgoor zelfs dat hij na dit trainingskamp er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt dit seizoen. Assistent-trainer Dennis Demmers plaatste prachtige plaatjes op Twitter en Instagram. De supporters in Nederland keken op hun beurt met kwijl in de mond naar de zonovergoten plaatjes. Puur weer-technisch gezien was het trainingskamp een hele slimme zet. Van mooi weer word je nou eenmaal vrolijker. Dat valt niet te ontkennen. De supporters die achterbleven maakten zich vooral druk om 5-1 nederlaag tegen Sparta en de regen thuis.

Zo vaak spelen we met Go Ahead Eagles geen Europees Voetbal en ik was wel toe aan een paar dagen mooi weer, dus ik besloot ook gewoon richting Portugal te gaan. De wekker moest er wel extreem vroeg voor gezet worden, maar je moet er wat voor over hebben. Zo zat ik met een stel vrienden om zeven uur ‘s ochtends in het vliegtuig naar Faro. Anderhalf uur na de landing speelde Go Ahead Eagles tegen het Portugese SC Farense, wat mij betreft een prachtig affiche. Dat het uiteindelijk op een bijveldje van een Golf Resort werd gespeeld, was bijzaak. Daar aangekomen snapte ik wel dat Foeke Booy graag naar Portugal wilde. De zon scheen heerlijk en de temperatuur liep op naar een aangename zeventien graden. Na twee uurtjes in het gras gelegen te hebben was de reis al geslaagd. En die nederlaag? Ach, het zal wel. Het was maar een oefenpot.

De selectie zelf zat op een resort in buurt van Faro. Wij kozen voor het normaal bruisende Albufeira, waar de gemiddelde leeftijd nu ongeveer vijftig jaar was en vijfenzeventig procent van alle uitgaansgelegenheden nog dicht was. Waar de spelers vooral gezond aten en het spel ’30 Seconds ‘ speelden, doken wij smerige eettenten en minimale pubs in. Tussendoor keerden we regelmatig terug naar de hotellobby waar een extreem goede Wifi-verbinding was. Zo konden we het thuisfront op de hoogte houden van al het moois in de Algarve.

Ook voor ons werd het een soort trainingskamp, een voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ikzelf kwam fysiek behoorlijk gesloopt thuis, maar ik haalde er wel heel voldoening uit. Mijn hoofd was fris. Klaar voor weer een groot aantal wedstrijden van Go Ahead Eagles. Wij hebben het misschien niet door, maar ook wij moeten ons weer opnieuw opladen. Een seizoenlang Go Ahead Eagles volgen is zwaar. Daarom is zo’n trainingskamp wel lekker. Ik raad het iedereen aan om in de winter die kant op te gaan. De kosten van het vliegen zijn niet hoog en de hotels zijn ook drie keer goedkoper dan in de zomer. Onthoud dit maar. Over het nut van een trainingskamp van een voetbalclub kan je uren doorlullen, maar voor jezelf is het altijd goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s