Boekrecensie: Wesley in Turkije, de brieven

Leuk, een boek over Wesley Sneijder. Geen biografie of iets dat er op lijkt, maar een andere invalshoek. De Nederlandse Turk Yordi Yamali besloot brieven te beantwoorden. Brieven met daarin ervaringen en vragen van anderen, die graag op de hoogte gehouden wilden worden over het Turkse voetbal, Galatasaray, maar vooral over Wesley Sneijder, een van onze vaderlandse vedettes.

Er komen maar liefst 25 briefschrijvers voorbij, zoals bijvoorbeeld Sjoerd Mossou, Joris van de Wier en Robert Heukels. Anderen zijn onbekender en je leest pas achterin het boek wie het precies zijn. Dan blijken het vaak ‘bekende’ bloggers te zijn, die nu onder hun echte naam schrijven. Allemaal hebben ze wel een aparte anekdote over het Turkse voetbal. Yamali vindt het allemaal prachtig en geeft vol passie antwoord op alle vragen die hij krijgt en vertelt over zijn ervaringen.

Yamali houdt vanuit Amsterdam de website Wesley in Turkije bij. Hierop blogt hij vrijwel alles wat Sneijder meemaakt in Turkije. Zijn informatie haalt hij voornamelijk van internet. Yamali is geen regelmatige bezoeker van Galatasaray zelf. Dat is ook wel jammer aan dit boek. Het is vooral een ‘van ver af verhaal’, maar dan wel van iemand die echt alles bijhoudt. Je kan er dus genoeg nuttige en leuke informatie uithalen.

Sneijder zelf werd benaderd door Yamali via de bekende social media, maar tot echt contact kwam het nooit. Dat is jammer. Dat had dit boek afgemaakt.

Het boek is in eigen beheer uitgebracht op Yamali’s site verkrijgbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s