Buiten het voetbal

Ooit ben ik Marc Overmars tegengekomen in de bioscoop. Hij was samen met zijn knappe vrouw. Op de een of andere manier fascineerde me dat. Ik ben altijd wel nieuwsgierig wat voetballers doen in hun vrije tijd. Overmars voetbalde op dat moment niet meer, maar beheerde de technische zaken rond de club. Ze waren bij ‘New Kids Nitro’, eigenlijk een hele slechte film. Ik verwachte hem daar niet. Het wachten was ook op het moment dat ze erachter kwamen dat ze in de verkeerde zaal zaten. Maar ze keken de hele film af. Soms zag ik een lichtje opknipperen. Zat Marc opeens te bellen. Vond ik onbeschoft. Maar omdat het misschien wel om een nieuwe speler ging liet ik het gaan.

Bij concerten kom ik weleens oud-spelers Marco Heering en Paul Bosvelt tegen. Zij houden van een portie hardrock. Vind ik mooi om te zien dat zij gewoon een uitgesproken mening hebben als het om muziek gaat. Het is niet vanzelfsprekend om op een doordeweekse avond naar het Burgerweeshuis te gaan voor een bandje. Dan moet je een liefhebber zijn. Uit de huidige selectie weet ik dat Bart Vriends ook van muziek houdt. Hij vindt bijvoorbeeld het nieuwe liedje van Anouk en Douwe Bob mooi. Hij houdt zelfs een ‘Vriendsmusicmeter’ bij. Het nieuwe album van Ben Howard deed daar goede zaken, ook al vond hij de stijl wel een beetje op zijn vorige album lijken. Ben ik het niet met hem eens overigens, maar dat mag.

Elke week kijken we naar een elftal spelers. Zij zijn het die onze week plezierig moeten maken. Maar uiteindelijk weten we heel weinig van ze. We weten het rugnummer en op welke plek ze het liefst staan. Als je je best doet weet je in wat voor auto ze rijden, maar als ze de poort uitrijden houdt het op. Ook hun kledingsmaak is niet in te schatten, omdat ze op wedstrijddagen in een net pak rondlopen. Sommige spelers hebben een Twitteraccount, maar daar zijn ze nogal terughoudend lijkt het. Sinds kort weten we dat Sjoerd Overgoor van darten houdt en zelfs verkleed naar wedstrijden in Engeland gaat. Kijk, dat is nou een leuk onverwachts iets. Van Jop van der Linden weet ik dat hij graag ijs eet bij Talamini. Ik heb hem daar zelf zien smikkelen.

Maar wat doen bijvoorbeeld Jeffrey Rijsdijk, Lesly de Sa en Teije ten Den in hun vrije tijd? Ik zou het niet weten. Niet dat ik alles hoef te weten van hun privéleven. Dat boeit me verder ook niet. Maar gewoon kleine dingetjes, die mij dan interesseren. Lezen ze boeken? Gaan ze naar films? Wat voor muziek luisteren ze? Kijken ze ook graag op FOX Sports naar Engels voetbal? In Voetbal International staat elke week een speler, die tal van standaardvragen beantwoordt. Gewoon makkelijke vragen. Hierdoor krijg je een redelijk beeld van de interesses van een speler. Dat is misschien ook wel een idee voor in dit programmaboekje. Mocht je de geïnterviewde speler een keer tegenkomen in het supportershome hoef je hem niet over de wedstrijd te vragen, maar kom je opeens met een hele andere vraag aanzetten. Vindt hij zelf vast ook veel leuker.

Ik zie kansen om de afstand tussen de spelers en supporters kleiner te maken. Een klein simpel stukje in een programmaboekje en het is opgelost.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s