Boekrecensie: Nee bestaat niet

Is ‘Nee bestaat niet’ een voetbalboek? Ja en nee. De schrijver is Arie Haan en dat is natuurlijk een echte voetbalman, die zijn sporen verdiend heeft in het voetbal. Dit boek gaat echter niet over Arie Haan en zijn carrière. Het gaat maar over een specifiek gedeelte uit zijn carrière en wel die in China. ‘Nee bestaat niet’ moet een soort handleiding zijn voor mensen die Chinese gebruiken beter willen leren kennen en daar zakelijk iets mee wil doen.

Arie Haan beschrijft in elf hoofdstukken zijn ervaringen met Chinezen. Die ervaringen heeft hij opgedaan in de tien jaar dat hij daar trainer van diverse clubs en het nationale elftal was. Hij gaat in op dingen als Individualisme en teambuilding, leiderschap, communicatie en motivatie. Alles wat je ook in het vaderlandse voetbal voorbij ziet komen projecteert hij op de Chinezen en die zitten toch wat anders in elkaar. Daar kom je tijdens het lezen wel achter.

Bij elk hoofdstuk geeft ook een zakenman met een achtergrond in China een ervaring prijs en hieruit volgen dan een aantal tips en suggesties. Een aardig inkijkje dus in het leven in China. Geen echt voetbalboek, maar wel leuk als extra informatie als je je wil verdiepen in China.

Het boek is onder andere te bestellen op de site van de uitgever Edicola.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s