Hopen op beter

Als jouw eigen club er niet zo goed voor staat, ga je als supporter lijstjes maken, lijstjes van het competitieschema. Daar zet je dan het aantal punten bij wat je denkt dat jouw ploeg halen. Voorspellingen komen uiteraard vrijwel nooit uit. Kijk naar de uitwedstrijd in Zwolle, waar ik gewoon nul punt achter zette. Gevonden punten heet zoiets. Verder zat ik wel redelijk met voorspellingen bij ‘Willem 2-uit’, ‘Den Haag-thuis’ en ‘Ajax-thuis’. Bij ‘Dordrecht-uit’ had ik drie punten staan. De meest matige ploeg van de Eredivisie. Soms al gewoon het lachertje genoemd. Die 6-1 nederlaag bij Utrecht was het teken dat het helemaal over was bij die club. Ook het ontslaan van Ernie Brandts vonden de kenners arrogant. ‘Alsof hij er wat aan kan doen’ kwam voorbij. Makkie dus. Gisteren bleek het geen makkie. Go Ahead Eagles speelde nog wel aardig tot en met de 0-1 van Glynor Plet en daarna was alles over. Het lachertje FC Dordrecht speelde ons van de mat. Afgetroefd op felheid en opportunistisch aanvallend spel. Precies wat er juist van ons verwacht wordt. En nu staan we dus nog steeds vijftiende en veilig, maar met een zorgwekkend programma voor de boeg. Volgende week komt PSV op visite en die week erna mag Go Ahead Eagles naar NAC. Geen garantie voor punten en dan kan je zomaar op de play-offs plaatsen staan.

Voorzitter Edwin Lugt knalde er nog even een tweet uit na de verloren wedstrijd.
‘Zeer kostbaar verlies – nu zaak om eenheid te bewaren, keihard te knokken en vertrouwen te houden om lijfsbehoud te bewerkstelligen.’
Een hele ‘mooie’ tweet, maar uiteindelijk ligt het lot in handen van de trainers en hun spelersgroep. Wij supporters kunnen hier helemaal niets aan doen. Wij zijn afhankelijk van de kwaliteit in de instelling van de spelers. Er zijn nog nooit supporters geweest die een wedstrijd beslist hebben. Het enige wat supporters kunnen doen is met een positieve instelling naar het stadion gaan en dan kunnen de spelers ervoor zorgen dat uiteindelijk de vonk overslaat. Vertrouwen houden is ook een mooie term, maar op basis van de wedstrijden dit seizoen is er weinig reden tot vertrouwen. Heel incidenteel een goede wedstrijd en verder moeten we het doen met fases in wedstrijden. Het merendeel van de wedstrijden was niet goed.

Dus die tweet van Lugt is prachtig, maar het gaat erom dat de trainers en de selectie dat lezen. Zij moeten op het matje komen. Zij moeten er van bewust worden gemaakt dat zij het lot ‘Go Ahead Eagles’ in hun handen hebben. Of dat besef er is, is maar de vraag, als je kijkt naar de tweede helft in Dordrecht, waar je keihard afgestraft wordt op felheid. Laat dit nou net de eerste vereiste op een voetbalveld zijn.

Go Ahead Eagles is vaak zo onvoorspelbaar als de pest, dus kan het aanstaande zaterdag om kwart over acht zomaar weer anders zijn, maar op het lijstje staat er nu gewoon nul punt en bij NAC-uit ook nul punt in potlood. De spelers zijn opnieuw aan zet om het tegendeel te bewijzen. Dat lukte ook in Zwolle. Dat kunstje mogen ze nog een paar keer herhalen. En de supporters? Die mogen alleen maar hopen.

Advertenties

One thought on “Hopen op beter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s