Boekrecensie: Clubiconen

Jan van Grinsven Johan Steur, Dennis Gentenaar, Jan Vreman en Eugène Hansen. Allemaal verschillende types, maar allemaal hebben ze iets gemeen. Het zijn clubiconen. Op hun manier hebben ze veel betekent bij hun club en nog belangrijker: ze hadden een hart voor de club. Tegenwoordig stikt het van de voetballers die geen enkel gevoel hebben bij de club waar ze spelen. Geld is het belangrijkste. De rest sneeuwt onder.

Leon Voskamp ging op zoek naar de echte clubiconen. Voskamp is een enthousiaste schrijver, die eerder meewerkte aan het boek ’20 jaar betaald voetbal in Oss – Van ons allemaal’. Hij kwam in contact met iconen van Top Oss en daardoor werd hij nieuwsgierig en besloot meerdere clubiconen op te zoeken. Voskamp reisde heel Nederland door op zoek naar iconen van de clubs uit de Eerste Divisie. Je krijgt verhalen van de eerder genoemde bekende spelers, maar ook minder bekenden uit het verleden van clubs als VVV, Achilles ’29 en Helmond Sport. Ze vertellen allemaal verschillende verhalen, maar een ding is duidelijk: Ze hebben allemaal verschrikkelijk veel clubliefde.

Voskamp ging ook naar de vier clubs die we kortgeleden verloren zijn. Het zijn trieste verhalen vanuit Roosendaal, Apeldoorn, Haarlem en Veendam. Allemaal missen de geïnterviewden hun club in het betaalde voetbal. Het boek leest lekker weg en voordat je het doorhebt, is het uit. Voor de liefhebbers van Eerste Divisie voetbal is dit boek een must in de boekencollectie.

Het boek is verkrijgbaar op de website van Boekscout. Dus daar moet je dus op klikken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s