Truc van de week

Zo moet het ongeveer gegaan zijn: Robert Maaskant zat op maandagmiddag in een luie leunstoel achterover een beetje na te denken. Te denken over de spelers die hij kwijt was geraakt tijdens Feyenoord-NAC. Twee door gele kaarten en eentje door een blessure. Domheid en pech was het. Maaskant maakte zich nog boos op een speler die een gele kaart pakte. Het was te zien bij Studio Sport. Het zag er wat zielig uit. Het was niet nodig wat Maaskant deed, een beetje ‘overacting’. Overdreven acteren in het Nederlands.

Maar Maaskant moest een plan verzinnen om de aanstaande tegenstander Go Ahead Eagles te zieken. NAC-Go Ahead Eagles is dit weekend dé degradatiekraker. Als NAC verliest zijn ze vrijwel zeker veroordeeld tot het spelen van play-offs. Bij winst is Go Ahead Eagles bijna bijgehaald en begint het seizoen eigenlijk weer opnieuw vanaf nul. Maaskant heeft er dus alle belang bij dat het onrustig is bij Go Ahead Eagles. Daar zorgde de huidige trainer in Deventer overigens al voor, door bekend te maken dat hij na dit seizoen geen trainer in Deventer meer zal zijn. Dat meldde hij afgelopen weekend heel interessant. Vreemd dat hij daar zelf mee kwam, want zijn contract liep sowieso al af en dan is het toch echt aan de club zelf of ze doorgaan met een trainer. Booy vond dat juist hij moest melden dat hij gaat stoppen bij de club. Zo kan je inderdaad de zaken mooi verdraaien.

Maar Maaskant leunde dus achterover. Zo ver dat hij bijna uit de stoel viel. En toen had hij het opeens in zijn hoofd. Hij belde een bekende verslaggever van de plaatselijke krant BN De Stem. ‘We gaan even iets in scene zetten,’ zei hij tegen de verraste verslaggever. Die wilde uiteraard wel meewerken, want hij wil ook dat NAC volgend seizoen Eredivisie speelt. ‘Ik verzin nu vier spelers van Go Ahead Eagles,’ zei Robert. ‘Gewoon vier namen. We moeten wel even kijken of ze in de basis staan. Jij maakt daar dan een interessant stukje van.’ ‘De verslaggever reageerde verrast: ‘Maar NAC kan toch helemaal geen spelers halen?’ Robert: ’Nee dat weet ik ook wel dat we geen rooie cent hebben, maar we hebben al voor meer verrassingen gezorgd. Ik heb vier namen. Schrijf je mee? Schenk, Van der Linden, Amevor. Gewoon hun hele verdediging. En doe die Verhoek er ook maar bij. Vinden ze niet leuk in Deventer. Ik weet hoe ze zijn.’ De journalist vond het een geniale zet en schreef alles op.

Dinsdag verscheen het artikel in de krant, met als kop ‘NAC heeft interesse in spelers van Go Ahead Eagles’. Pure blufferij van Maaskant. Elk logisch nadenkend mens weet dat NAC helemaal geen interesse heeft in die spelers. Die club is nog helemaal niet bezig met volgend seizoen. Ze zullen eerst moeten afwachten in welke divisie ze spelen en of nog wel kunnen bestaan bij degradatie.

Het nieuws werd er snel opgepikt door alle ‘Control C, Control V-voetbalsites’ die Nederland kent. Maaskant lacht zich de ballen uit de broek. De shit die hij over zich heen krijgt vanuit Deventer heeft hij schijt aan. Hij is alweer verder aan het denken hoe hij Go Ahead Eagles gaat bestrijden. Zijn eerste truc is in ieder geval geslaagd. De aandacht is op hem gericht. Vindt hij mooi. In de tussentijd bouwt hij op de trainingen verder aan de Bredase muur.

Advertenties

One thought on “Truc van de week

 1. jammer voor de schrijver… even inlezen in de situatie waarin nac zit en je weet dat nac komende zomer weer in cat. 2 zit, en minimaal de helft van de spelers al dan niet transfervrij weg zullen gaan….

  en dus kunnen die namen weldegelijk passen in het rijtje van nac

  verhoek, net niet goed genoeg voor de top maar goed genoeg voor daaronder
  amevor,, volgens mij een back,, nac heeft volgend seizoen nog maar 1 halve back….

  die verdediger van der linden,, perfecte vrije trappen specialist, betaald zich toch wel uit gedurende het seizoen

  dus met andere woorden,, als de schrijver van boventaand bericht zich in had gelezen(wetende dat maasskant ook t.d. is) en nac dus komende periode terugkeert in cat. 2 is deze hele lap tekst overbodig geworden!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s