De ‘we degraderen niet!’ groepsapp

Jeroen Zoet van koploper PSV verklapte vorige week een geheim vanuit Eindhoven. Het succes van de ploeg komt deels door de groepsapp. ‘De app voegt echt wat toe,’ zei Zoet in VI. ‘Het heeft een goede uitwerking op het groepsgevoel.’ Zo organiseren ze regelmatig uitjes via de app. Ook maken ze elkaar wakker als het moet. Even tien minuten voor de afspreektijd een appje eruit en iedereen is op tijd. Moet je overigens wel je geluid of de trilfunctie aan hebben staan. En juist dat doet de gemiddelde whatsapper uit. Bij PSV schijnbaar niet. Steven Berghuis vertelde een maand geleden in Telegraaf ongeveer hetzelfde. ‘Wij fokken elkaar op via een groepsapp’ verklapte de rechtsbuiten. En we hebben allemaal gezien hoe AZ hier ons wegtikte.

Dat is dus één van de eerste dingen die ze bij Go Ahead Eagles moeten doen: een groepsapp aanmaken. Goed om het groepsgevoel een nieuw leven in te blazen. Waarschijnlijk zijn er al wel diverse groepsapps binnen de selectie, maar staan die ergens onderaan in de lijst, vanwege inactiviteit. Na vijf nederlagen op rij wil je elkaar niet meer zien. De enige activiteit kan zijn dat Foeke Booy de groep verlaten heeft. Die wil natuurlijk niets meer met Go Ahead Eagles te maken en is zondagmiddag door zijn whatsapp-lijst gescrold om de boel te wissen. Alleen het telefoonnummer van de financiële man is voor hem nog belangrijk.

Er moet in Deventer een nieuwe groepsapp komen met de naam: We degraderen niet! Een mooie foto van een volle Brink erbij en misschien nog een voetballetje voor de titel en eentje er achter om de boel op te leuken. Kersverse hoofdtrainer Dennis Demmers kan er dan om te beginnen even een klein discussiepuntje ingooien en dan weet hij meteen wie er geïnteresseerd is en wie niet. Die laatste categorie kan meteen ophoepelen, of de speler moet aan kunnen tonen dat hij niet zo’n ‘telefoonman’ is. De kans is klein dat die nog bestaat, maar je weet nooit.

Daarna gaat het vanzelf. Bart Vriends nodigt mensen uit om samen gitaar te spelen. Lars Lambooy laat mensen meedenken over zijn dj-set. Jeffrey Rijsdijk gooit er screenshots tegenaan uit GTST, waar heus wel andere spelers naar kijken. En Sjoerd Overgoor nodigt weer mensen uit om ’30 seconds’ te spelen. Alex Schalk stuurt een selfie als hij in kappersstoel zit. Als Puck Postma een vraag niet weet tijdens een belangrijke toets op school zet hij die op de groepsapp. Helemaal als het een hoofdstad van een land is, krijgt hij het antwoord sowieso. Jop van der Linden laat zien wat voor lekkere ijs ze hebben bij Talamini en dan gaat dat balletje vanzelf rollen. Voordat je het weet zit er opeens een groep van veertien spelers te eten bij St. Tropez op de Brink. Via de groepsapp bereik je nou eenmaal snel veel mensen.

Alle beetjes helpen. Punten pak je er niet mee, maar wie weet helpt het allemaal om de neuzen weer massaal dezelfde kant op te laten wijzen. Misschien is het ook voor de supporters een idee… Appse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s