Lodewijks op de bank

Er waren afgelopen zaterdag tijdens en na de wedstrijd Nederland-Turkije nogal wat irritatiepuntjes. De viering na de 1-1 van Wesley Sneijder was misselijkmakend. Dat je zoiets durft te doen na een karige 1-1 tegen een middelmatige ploeg. Ergens gaat er dan iets mis in het hoofd van de kleine vedette. Had hij dit zelf bedacht, of kwam het toch uit de koker van de mediageile Yolanthe, die de laatste tijd niet meer zo mediageil is? Maar hij heeft haar dus bezwangerd. Prima. Ook misselijkmakend was het dat Jack van Gelder ging vragen waarom Sneijder het doelpunt zo vierde. Jack had hier niet op in moeten gaan. Hij had de hele feestviering links moeten laten liggen. Gewoon om Sneijder te dissen, want hij wilde het uiteraard heel graag vertellen aan iedereen in Nederland. Jack vroeg het wel en daardoor werd het nog gezellig ook na de verschrikkelijke pot voetbal.

En dan Guus Hiddink hè. Guus schoof ook aan bij Jack. Hij zuchtte en hij steunde. Zijn stem was ook al bijna weg. Guus had het zwaar gehad. Wat zou er gebeurd zijn als Nederland verloren had? Zou Guus dan eruit zijn gedonderd? Veel Nederlanders hopen daar op, ondanks dat er geen echte vervanger klaar staat. Danny Blind zit ook niemand op te wachten. Maar die oude uitgebluste Guus is iedereen nu wel klaar mee. Op vragen uit de wedstrijd van Jack kon Guus nooit echte antwoorden geven. Hij moest eerst de beelden nog terugzien om te oordelen. De grote Guus Hiddink, die in diverse landen topprestaties leverde, moet eerst beelden nakijken. Tuurlijk. Een nietszeggend interview was het.

Guus ging dus de beelden nog een keer terugkijken. We hebben sinds zaterdagavond niets meer van hem vernomen. Maar hij heeft vast gekeken, samen met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy én Patrick Lodewijks, want laatstgenoemde hoort ook bij de staf schijnbaar. Zaterdag stond hij er opeens met een paar vel papieren in de hand een wisselspeler tips te geven: de keeperstrainer Patrick Lodewijks. In hetzelfde shot waren Blind en Van Nistelrooy te zien. Ze keken dom voor zich uit, waarschijnlijk op zoek naar details. Waarom spreken zij niet gewoon die wisselspeler toe? Zij zijn de voetbalmensen. Met alle respect voor Lodewijks, maar waarom zit hij überhaupt op de bank?

Het is een trend. Je ziet het wel bij meer clubs. Iedereen kent natuurlijk Frans Hoek naast Louis van Gaal en Carlo l’Ami naast Frank de Boer. l’Ami, de man die altijd als eerste bij de Boer is als er een doelpunt gevallen is om schouderklopjes te geven. Moet je ook maar willen.

Nu is Lodewijks het meest verse irritatiepunt. Eigenlijk zou hij als keeperstrainer gewoon lekker op de tribune kunnen zitten. Hij heeft zijn werk doordeweeks op de training al verricht. De keeper heeft als het goed is zijn goede gevoel voor de wedstrijd al te pakken. Hij is een soort van geprepareerd voor de wedstrijd. Lodewijks kan tijdens een wedstrijd toch niets meer doen. Of hebben mensen keeperstrainers tijdens de wedstrijd weleens tips zien geven aan de keeper in het doel?

Er zitten dus al twee assistenten naast de hoofdcoach, waarvan er vaak eentje ook al helemaal niets zegt. En dan dus ook nog een keeperstrainer. Totaal overbodig, maar het is in de mode. Dinsdag tegen Spanje zit hij er gewoon weer bij met een stapel A4’tjes. Triest.

Advertenties

One thought on “Lodewijks op de bank

  1. Carlo L’ami doet elke week hetzelfde bij Ajax… De Boer en Bergkamp blijven dan lekker zitten op de verwarmde Recaro seats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s