Eenheid

Ergens in de tweede helft van Cambuur-uit viel het op. Het uitvak was al niet best gevuld met een man of honderd, maar die honderd man stonden ook allemaal nog eens uit elkaar. Het leken wel honderd eenlingen. Ook bij de supporters van Go Ahead Eagles is het helemaal mis. De supporters kunnen de matige resultaten niet aan. Zij gaan mee in het niveau dat op het veld te zien is. Ze raken gestrest en gefrustreerd. Na teleurstellende wedstrijden zijn er dagenlang berichten met een negatieve inslag te lezen op de afvalbak die social media heet. Vaak terecht, maar om tien keer hetzelfde te zeggen is vermoeiend. Van structureel zeiken is een voetbalclub nog nooit beter gaan voetballen.

Er zijn nog vijf competitiewedstrijden te spelen en vier play-off wedstrijden. Daar hoeven we niet meer geheimzinnig over te doen. Aan de kersverse trainer Dennis Demmers de taak om het team aan het voetballen te krijgen. Het is natuurlijk al een tijdje een puinhoop. Wie daar de schuldige aan is, is niet meer belangrijk. Foeke Booy bijvoorbeeld is verleden tijd. Zijn naam hoeft niet meer te vallen. We hoeven niet meer te kijken naar het falende aankoopbeleid dit seizoen. Dat was kut, maar hoeft niet nóg eens aangestipt te worden. Dat hoeft niemand meer naar Edwin Lugt te twitteren. Het gaat om nu. De spelers die we nu hebben moeten we het mee doen. Go Ahead Eagles heeft achtduizend hoofdtrainers op de tribune zitten of staan die het allemaal heel goed zelf weten, of anderen napraten. Vanaf nu moeten wij vertrouwen tonen in Demmers en zijn jongens. Hij heeft de beste bedoelingen met dit Go Ahead Eagles, maar vergeet niet dat het voor hem ook geen gemakkelijke klus is. Hij zal er alles aan doen om onze club weer op de rit te krijgen.

Vanaf nu gaat het om eenheid. Wij moeten samen een doel hebben en dat doel is simpel: In de Eredivisie blijven. Niemand wil wedstrijden tegen Achilles en Helmond Sport. Wij willen de topclubs uit Nederland hier op bezoek. Ga met dat idee naar het stadion. Laat de negatieve energie achterwege. Uiteraard hoeven we ook niet vanaf minuut 1 extreem blij te doen, want dat is nep. Laat de spelers het werk doen. Zij moeten als eerste uitstralen dat ze zich willen handhaven. Daarna komen wij als publiek. Die vonk moet overslaan. Maar daar moeten ze wel de kans voor krijgen. Laat de jongens weer op nul beginnen. Vergeet fouten en incidenten uit het verleden. Geef die jongens de kans.

Alleen op deze manier kan het nog wat worden. Als mensen dit niet snappen is de grote vraag wat ze in het stadion doen. De boodschap is duidelijk: We degraderen niet! Eenheid! Straal dat allemaal uit.

Advertenties

4 thoughts on “Eenheid

  1. Leuk verhaal maar de supporters moeten eerst energie geven dan pikken de spelers dit op. Maar om eerlijk te zijn zijn de ‘fans’ die er na de promotie bij zijn gekomen een stel lamzakken. Ze maken een club groter maar niet gezelliger en daardoor dus geen eenheid. Bij degradatie ben ik er weer bij want wat het nu is is in mijn ogen beschamend. Te hoge verwachtingen een te grote bek en grootheidswaanzin. Dat geld ook voor meneer Lugt die totaal geen binding met de achterband heeft en met goedkope praatjes nog wel de zwakkeren weet te beinvloeden. Maar als je de standaard trucjes en praatjes weghaald zie je dat meneer Lugt onbekwaam is op teveel facetten. Eenheid onstaat en kun je nabootsen nooit zomaar vanuit het niets creeren. Ik kan je nu al op een papiertje geven dat de nieuwe tribune ook de komende 10 jaar niet gaat komen. Allemaal ‘lugtkastelen’. We zijn gewoon te klein voor de eredivisie. Die slag hebben we 15 jaar geleden al verloren toen er geen nieuw stadion kwam. Dat is niet erg maar daarom geniet er nu van zolang het kan. Ik geniet namelijk evenveel van MVV thuis dan AZ uit.

  2. dit slappe gezeik daar gaat het dus precies om, we zien je wel weer terug in de eerste divisie Flowpiraat, in 2034

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s