Van De Koning naar The King

Vandaag is bekend geworden dat Bartho Braat, beter bekend als Jef Alberts, gaat stoppen bij de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Jef heeft in totaal 24 jaar in de soap geacteerd, maar vindt het nu tijd voor wat anders. De laatste jaren was Jef eigenaar van café De Koning, een bruine kroeg in het centrum van Meerdijk. Hij deed daar bijna alles, van de keuken tot aan het tappen achter de bar. Door de jaren heen werd hij een vertrouwenspersoon van vele inwoners van Meerdijk.

Achter de schermen blijkt echter dat er meer aan de hand is. Café De Koning is een goedlopend café, waar meer uit te halen lijkt te zijn. Diverse geïnteresseerden hebben zich de voorbije jaren al bij Jef gemeld om het thema van de kroeg te veranderen. De eigenaar hield echter de boot regelmatig af. Vandaag na het bekend worden van het besluit van Jef hebben zich ook meteen weer mensen gemeld in de kroeg. Jef zelf was nog afwezig. Het aanwezige personeel heeft laten weten verrast te zijn door het besluit van Jef, maar ook zij willen meedenken aan de toekomst. Het is niet bekend of er misschien al een deal gesloten is buiten de uitzendtijd tussen acht uur en half negen om.

Jef is stug als het om zijn kroeg gaat. Het gevaar is echter dat De Koning te oubollig gaat worden. Een aantal fanatieke Meerdijkers heeft een plan ontwikkeld om van De Koning een echte voetbalkroeg te maken. Grote flatscreens aan de muur en veel binnenlands en buitenlands voetbal op de schermen. Vanuit de keuken worden voetbalsnacks als eigengemaakte gehaktballen en bitterballen geserveerd. De kroeg moet opgeleukt worden met sjaals en shirts. Het dartbord dat in het tweede gedeelte van de zaak veel te hoog aan de muur hangt zal verdwijnen. Er zullen echter drie nieuwe borden op een andere plek opgehangen worden, zodat er doordeweeks dartteams kunnen spelen.

De naam De Koning zal gewijzigd worden naar ‘The King’, omdat de nadruk zal moeten gaan liggen op Engels voetbal. De initiatiefnemers van dit plan zijn zich ervan bewust dat ze hiermee vaste bezoekers tegen het hoofd zullen stoten. Mensen als Maxime, Laura, Sjors en Wiet zijn geen voetbaldieren, maar men ziet genoeg kansen om weer nieuwe mensen te trekken. Ludo Sanders bijvoorbeeld is een groot fan van Crystal Palace en dus is er voor hem altijd plek in ‘The King’.

Het opvallendste van het plan is dat er een voetbalelftal uit de naam van ‘The King’ moet gaan spelen. Dit is in Engeland zeer gebruikelijk. In Nederland echter nog niet, maar daar moet nu verandering in komen. In eerste instantie zal het team nog uitkomen voor Meerdijkse Boys, maar als alles volgens de planning verloopt moet dat elftal (of meerdere elftallen) gaan spelen op een groot grasveld achter de kroeg. De verzamelplek zal dan altijd ‘The King’ zijn, bij thuis- en uitwedstrijden.

De verwachting is dat hier over een paar weken meer over bekend is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s