Robey met stip op 1 met FC Groningen

Het zijn mooie tijden voor de liefhebbers van voetbalshirts. De creaties voor volgend seizoen beginnen namelijk weer binnen te stromen. Als je Twitter goed in de gaten houdt komen er al diverse shirts voorbij van allerlei clubs in binnen- en buitenland. Sommige clubs spelen namelijk al in het shirt van volgend seizoen. Het shirt van Feyenoord heeft bijvoorbeeld al veel stof doen opwaaien. Heel Rotterdam lijkt het niks te vinden, behalve Jordy Clasie, maar die wordt gesponsord door Adidas, dus hij moet het mooi vinden. Als men bij Feyenoord niet liegt schijnt het zo te zijn dat het shirt ook goed voorverkoopt. Het ‘wegwerkers-tenue’ valt in ieder geval op. Mooi is het niet. Van Ajax verscheen ook al een shirt op het net, maar dat zag er zo simpel uit dat dat het waarschijnlijk niet gaat worden.

Vandaag is Nike met een ‘farewell-shirt’ gekomen voor PSV. Daar gaan ze de laatste twee wedstrijden mee spelen. Het zijn de laatste shirts in het Nike-tenue, want PSV stapt over naar Umbro. Nike heeft een verschrikkelijk Milka-kleurig shirt ‘ontworpen’ met een paar smerig fel gele accenten. Zelfs het clublogo van PSV is helemaal geel. Het lijkt op een commerciële stap van Nike, dat zo nog een flink aantal shirts hoopt te verkopen. Dat is uiteraard best slim, want de echte verzamelaar koopt het toch wel. Zestig euro per volwassen shirt. Kassa!

De topper tot nu toe is het nieuwe uitshirt van FC Groningen. In dat shirt speelden zij zondag de bekerfinale. FC Groningen werd voorheen aangekleed door het saaie Masita. Dat bedrijf zou ook de shirts voor seizoen 2015-2016 leveren. Masita ging eerder dit jaar failliet en het maakte overigens ook weer een doorstart. FC Groningen stapte echter over naar Robey en zij leverden een prachtig nieuw uitshirt. Het shirt zelf werd ontworpen door een supporter en Robey zorgde ervoor dat het er fantastisch uit zag. De streepjes, het witte het kraagje, de knoopjes en het fijne Groningse vlaggetje. Het was helemaal af. Robey Sportwear heeft voor volgend seizoen ook FC Emmen vastgelegd en ze hebben Sparta, Willem II en Roda JC al onder contract. Je kan dus wel zeggen dat ze flink aan de weg timmeren. Momenteel staat Robey bij Buitenkantje Links met hun FC Groningen-shirt op nummer 1 in de voorlopige, volledig subjectieve, lijst van shirtjes van Nederlandse clubs. De nieuwe ontwikkelingen worden nadrukkelijk in de gaten gehouden. Tips zijn welkom.

Advertenties

5 thoughts on “Robey met stip op 1 met FC Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s