De verbouwingswebcam

De zomerstop komt eraan. Vanaf 31 mei draait alles om de verbouwing van de Adelaarshorst. Een nieuwe hoofd- en Leo Halle tribune. De tekeningen zijn inmiddels al vaak genoeg voorbij gekomen. Iedereen heeft er nu wel een beeld bij en iedereen is vooral enthousiast.

Maar hoe komen we die zomer door? En hoe blijven we op de hoogte? Iedereen is natuurlijk hartstikke nieuwsgierig. Om elke dag een ruime toeloop van nieuwsgierige toeschouwers te voorkomen is er een idee bedacht. Een idee om iedereen maximaal op de hoogte te houden. Er moeten webcams geïnstalleerd worden, een stuk of vier. Op tactische plekken, om zo de verbouwing maximaal in beeld te krijgen. Het idee is gestolen van RTV Oost, waar vroeger ook altijd een webcam ergens in een hoge mast in een stad hing, waardoor je hele steden kon overzien. Ook een mooi vergelijkbaar voorbeeld is het programma ‘De Bijrijder’, waarbij je op de bijrijdersstoel van een auto zat en door diverse dorpen in Overijssel reed. Altijd maar wachten op beelden vanuit Deventer, maar meestal reed de auto door de straten van Delden, Oldenzaal en Hengelo.

Uiteraard komt er een webcam op de IJsseltribune en ook één op de Brinkgeverwegtribune. Dit zijn de twee standaardwebcams. Deze zijn door iedereen te bekijken. De webcams zijn dan via een speciale website te volgen. Het zal er voor zorgen dat de productiviteit bij meerdere Deventer bedrijven omlaag zal gaan, maar dat is voor even bijzaak. Werknemers zullen massaal afstemmen op de speciale website. Mensen zullen echter ook eerder beginnen op hun werk als er bijvoorbeeld een nieuw tribunedeel geïnstalleerd gaat worden op een vroeg tijdstip. Gedurende de dag kunnen de kijkers alles wat er in de Adelaarshorst gebeurt volgen tussen hun normale werkzaamheden door. Hierdoor hoeft dus niemand nog vrij te vragen om naar de Vetkampstraat te gaan.

Daarnaast komt er uiteraard een stukje commercie bij dit idee kijken. Er komt een mogelijkheid voor bedrijven om via banners naamsbekendheid op te bouwen. Omdat de bezoekfrequentie van de site naar verwachting zeer hoog zal liggen, komt het basisbedrag van een banner op vierduizend euro per week te liggen. Op de site is een chatfunctie waarop supporters met elkaar kunnen kletsen over de verbouwing. Twee keer per week zal een functionaris van de club zich een uur mengen in de chat om de supporters bij te praten over de laatste ontwikkelingen.

Naast de twee normale webcams is er ruimte voor twee specialere webcams. Zo zal er een webcam op de middenstip gepositioneerd worden. Dit is een hightech webcam, die je zelf eventueel met de muis kan bijdraaien. Hiervoor wordt dertig eurocent per minuut berekend. Zo kan je de verbouwing van én de hoofdtribune én de Leo Halle tribune volgen. En dan is er de klapper. Elke dag zal er bouwvakker met een webcam op zijn helm aanwezig zijn. Deze webcamtechniek is overgenomen uit de seksindustrie, waar je op bepaalde sites privé kan met schaars geklede vrouwen. Dit is dan door niemand anders te volgen. Bij betaling van drie euro per minuut krijg je van de desbetreffende bouwvakker privé een rondleiding, zolang je maar betaalt. De prijs is bewust laag gehouden om het zo toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Alle opbrengsten van dit idee zullen terugvloeien naar Go Ahead Eagles zelf.

Op deze manier is het voor nieuwsgierige supporters van Go Ahead Eagles mogelijk de verbouwing van de Adelaarshorst maximaal te volgen én de club wordt er ook nog beter van. We kunnen hier spreken van een win-win-situatie. Uiteraard wordt er ook een speciale app voor op de telefoon ontwikkeld, zodat je vanaf elk willekeurig strand in het buitenland niets hoeft te missen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s