Roodgele brieven (19): We worden kampioen!

Hey Niet te Kraken,

Dat was me het weekje wel, ondanks dat Go Ahead Eagles helemaal niet speelde. Ik heb het uiteraard over Oranje en de twee desastreuse nederlagen. Treurig was het hè. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding met het Nederlands Elftal. Eigenlijk kan ik me niet identificeren met een groot aantal spelers, maar ik wil wel dat ze de belangrijke toernooien meedoen. Wat moeten we nu aankomende zomer? Dat wordt een groot zwart gat hoor. En Frankrijk was ook wel aardig aan te rijden. Een oranje dagje Parijs, Lyon of weet ik veel welke Franse kutstad had me wel leuk geleken.

Toen ik naar dit Oranje keek dacht ik weer even aan vorig seizoen en Go Ahead Eagles. Je kijkt naar zo’n wedstrijd en weet dat het er niet uitkomt. Ik zag in plaats van Danny Blind Foeke Booy zitten. Een trainer zonder oplossing. Wat ik wel jammer vind is de rol van Marco van Basten. Die had nooit assistent van Blind moeten worden, maar gewoon lekker naast John van den Brom moeten blijven zitten bij AZ. Dat was een prima combinatie. Van Basten was naast Van den Brom heel vrolijk. Een held hoort vrolijk te zijn toch? Maar helden maken fouten, zo blijkt wel weer. Onze Deventer held Bert van Marwijk die naar Saudi Arabië vertrekt. Ook zoiets. Waarom in godsnaam? Hij hoeft het toch niet meer voor het geld te doen? Arabië is toch geen uitdaging dan? Ik zou er nooit heengaan. Iemand had hem net als Cees van Kooten keihard in zijn ballen moeten grijpen voordat hij dat contract tekende.

Maar onze brieven hebben Go Ahead Eagles als hoofdonderwerp. Ik val meteen met de deur in huis. We worden kampioen! Ik weet het zeker. Ik heb de Jupiler League een beetje geobserveerd de laatste weken en we moeten er hard voor werken, maar dan komt alles goed. We maken tegenwoordig doelpunten en we hebben het beste middenveld van de divisie. Ongelofelijk dat we nu opeens Tom Daemen halen. Die man volg ik al jarenlang. In zijn tijd bij MVV was hij al een topper. Zo’n speler hadden we vorig seizoen nodig in de Eredivisie. Goede voetballer, hard op z’n tijd en kan nog scoren ook. Je merkt het, ik verwacht veel van hem. Net als die nieuwe buitenspeler, Mathieu. Ik las een stukje over zijn statistieken. Vooral bij aanvallers vind ik dat interessant. Het gebeurt niet vaak dat statistieken helemaal veranderen, al lijkt Leon de Kogel het tegendeel nu te gaan bewijzen. Als hij zo doorgaat eindigt hij op 35 doelpunten. Dat hebben zijn statistieken niet voorspeld.

Ik heb de positieve vibe weer te pakken. Die was een seizoenlang weg. Op de tribune merk ik ook dat iedereen lekkerder in zijn vel zit. Er wordt niet meer zo veel gekankerd op van alles en nog wat. Daar word je zelf ook relaxter van, heb jij dat ook niet? Als Dennis Demmers onze jongens elke thuiswedstrijd lekker aanvallend laat spelen blijft die vibe ook hangen. En dan is vanaf volgende week ook de keuken van de supportersvereniging klaar. Nog meer keus qua eten. Met beenham, braadworst en hamburgers wordt het assortiment nog verder uitgebreid. Het water loopt me nu al in de mond. Hebben ze in de Business Lounge ook lekkere snacks eigenlijk? Of is het daar wat luxer?

Eerst nog even naar Venlo toe vrijdag. We hebben goede herinneringen aan de laatste pot daar. Jarchinio Antonia was toen lekker op dreef zeg. Wij als supporters ook trouwens. Allemaal hoog in de hekken. Mooie dag was dat. Zo bijzonder zal het vrijdag niet worden, maar als we gewoon winnen maakt me dat geen reet uit.

Roodgele Groet,

Buitenkantje Links

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers http://www.niettekraken.nl/ en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s