Roodgele brieven (21) : Even bijkomen

Hey Niet te Kraken,

Zo, het was gezellig gisteren. Moest de hele dag bijkomen, maar nu ben ik weer topfit. Dit was zo’n avond waar de wedstrijd er een beetje bij hing. Gezellig een beetje ouwehoeren met de jongens om je heen, over van alles en nog wat. Veel onzin vooral. De wedstrijd kon me totaal niet boeien. Van tevoren had ik dat overigens al. Misschien is het wat arrogant, maar voor mij telt Jong Ajax niet mee. Je moet er als Go Ahead Eagles zijnde natuurlijk wel even van winnen, maar dat gebeurde dan gelukkig ook. Geen gedoe verder. Ik heb ook geen zin om de hele wedstrijd te gaan analyseren. Wel ben ik benieuwd hoe het met onze Kogel is. Die had zijn dag niet gisteren. Teije viel lekker in trouwens. Ik ben wel blij met de keeperswissel. Zwarthoed moet het allemaal nog laten zien, maar ik heb het idee dat er wel ‘iemand’ staat. Hij mag in ieder geval de eerste ‘nul’ al op zijn Deventer CV zetten.

Ik las je stukje in het programmaboekje over de vier lichtmasten. Op de kop af vijftig jaar staan ze er nu dus. Dat is best lang. Die oude foto vond ik mooi. Dat moest dan verlichting voorstellen? Ik denk dat tegenwoordig menig trainingsveld bij amateurclubs in de marge beter verlicht is. Het lijkt me dat de keeper vanaf de andere kant helemaal niks zag. Dat is nu wel anders. Ik keek gisteren voor de grap even tien seconden vol in het licht, maar daarna heb ik een kwartier van de wedstrijd gemist. Ik was helemaal verblind man. Die nieuwe lichten zijn het echte werk. Je ziet ze echt schijnen. Alwéér iets om trots op te zijn. Het houdt maar niet op.

lichtmast

Maar gelukkig heb ik nog wat gevonden waar over gezeken kan worden. De prijs van de paarse munten gaat met een kwartje omhoog naar 2 euro. Op zich is 2 euro nationaal gezien een hele gangbare prijs, maar het is procentueel wel een aardige verhoging. Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit, maar er zullen wel gasten zijn die nu een biertje minder drinken. Ik heb gisteren nog snel even 650 munten gekocht, voordat de prijsverhoging ingevoerd is. Ik kon de automaat erbij krijgen, maar dat hoefde wat mij betreft niet. Over twee weken drinken bestellen aan die lange bar in het nieuwe home. Dat wordt weer even zoeken. Misschien biedt het wel een mooie hangplek ergens op een hoek.

Nu lekker op vakantie. Heb ik wel verdiend al zeg ik het zelf. Keihard gewerkt, veel geschreven en te weinig uitgerust. Dat ga ik nu in het roodgele Spanje doen. Ik mis HSC-uit en RKC-uit. Maar ach, daar kan ik me niet zo druk om maken. Die winnen we uiteraard allebei makkelijk. En dan Sparta-thuis. Samen met de wedstrijden tegen NAC de mooiste van het seizoen. Wij zijn de drie echte clubs van de Eerste Divisie. Daar ga ik eens rustig naar toeleven. Rustig aan!

Roodgele Groet,

Buitenkantje Links

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers http://www.niettekraken.nl/ en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s