Teletekstpagina 830

Go Ahead Eagles staat sinds 2009 weer een keer bovenaan in de Eerste Divisie. Prachtig! Ik heb de hele week teletekstpagina 830 opgezet. Teletekst, je weet wel die pagina achter dat knopje met die drie streepjes op je afstandsbediening. Vroeger waren die streepjes er altijd als eerste af, door het vele drukken erop. Tegenwoordig hebben we Twitter, Facebook, Internet en Whatsapp. Teletekst is achterhaald, maar als we bovenaan staan is het weer een prachtig medium. Niet voor niets had ik afgelopen vrijdag vierendertig printscreens van pagina 830 op mijn timeline van Facebook staan. Én dan ook nog zes foto’s van een televisiescherm. Vol met de flits midden in beeld. Dat zijn de mooiste berichten.
 
Ik lees alles als het over Go Ahead Eagles gaat. Ik ben zo’n type dat #kowet intikt op twitter en dan al die berichten gaat nalezen. En dan kom je naast hosanna ook uit bij gezeik en gezeur. Want dat kunnen Deventenaren hè. Zeiken en zeuren zit in het DNA van de gemiddelde Deventenaar. En zelfs als we bovenaan staan is het niet goed. Gelul over systemen, te veel  middenvelders met de punt naar achteren, positioneel slecht staande verdedigers en een trainer die te weinig aanvallend denkt. Eigenlijk gaat het het hele seizoen al zo. Altijd is er wel iets om moeilijk over te doen. Dat we inmiddels acht van de elf wedstrijden gewonnen hebben lijken mensen nog weleens te vergeten. Blijkbaar gaat er dan iets wel goed.

image

Voor goed voetbal moet je lekker Champions League kijken en zelfs daar gaat niet alles goed. Niet iedereen lijkt altijd door te hebben dat we Eerste Divisie spelen in een land dat de laatste jaren steeds verder wegzakt Europees gezien. Er valt altijd wel wat aan te merken op het niveau. De kans dat het water je uit de mond loopt bij het zien van prachtig combinatiespel is klein. Dan loopt eerder het water uit de mond bij het zien van het assortiment van de Hamburgerkoning en de Supportersvereniging.
 
Go Ahead Eagles bovenaan de ranglijst is voer voor de opportunisten in Deventer. Dan mag de vlag even uit. Als je bovenaan staat moet je dat koesteren. Een week later kan alles weer anders zijn. Daarom moet je genieten van het moment. Druk daarom een paar keer per dag op die knop van Teletekst of installeer de Teletekst-app als je echt je telefoon vastgeplakt hebt aan je hand. Je gaat alles vanzelf een stuk positiever bekijken.

(uit programmaboekje Matchday van de wedstrijd tegen FC Dordrecht)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s