Roodgele Brieven (35) : Negatieve lading

Hey Niet te Kraken,

Bah, dit wordt weer een brief met een negatieve lading. Eigenlijk wil ik dat niet, maar op de één of andere manier kan het niet anders op dit moment. Het gelijke spel van afgelopen vrijdag voelt als een nederlaag. Die goal van De Kogel heb ik niet eens meer gezien. Ik was er helemaal klaar mee. Die tweede helft was de druppel. Vrijwel elke speler zakte weer door het ijs. Ik kon het niet meer aanzien en ik had ook geen zin meer in de negatieve sfeer op de tribunes. Ik snap de spreekkoren over trainer Demmers, maar ik heb geen zin om mee te zingen.

Voor de wedstrijd in een kroeg zaten we Demmers te evalueren. Eigenlijk heeft hij nooit op nul kunnen beginnen als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles. Vorig seizoen na het ontslag van Foeke Booy had of Henk ten Cate of Bert van Marwijk het over moeten nemen, maar of ze wilden niet of gingen lekker vrijblijvend adviseren. Zolang ze maar niet eindverantwoordelijk waren. Dat durfden ze vast niet aan voor enig gezichtsverlies. Maar alleen zij hadden voor een schokeffect kunnen zorgen. Je hoopt dan dat er dan alsnog iets ontstaat, maar dat was niet zo. De prestaties van de spelers bleven op hetzelfde niveau als daarvoor en dat was niet genoeg. Door die degradatie heeft Demmers eigenlijk meteen een smetje opgelopen en ligt hij al vanaf het begin van het seizoen onder een vergrootglas bij de supporters.

En als je bij de supporters onder een vergrootglas ligt weet je hoe het werkt na drie nederlagen op rij. Ook daarvoor was het voetbal natuurlijk niet altijd goed, maar toen werd er nog vaak gewonnen. Na het wegvallen van David is het helemaal foute boel. Demmers is zoekende, met een onrustige ploeg als gevolg. Maar je zei het in je laatste brief al. Die jongens stralen ook helemaal geen plezier uit. Na de wedstrijd van vrijdag kwamen die commentaren ook terug. De jongens zijn bang om fouten te maken omdat ze dan het publiek tegen zich krijgen.

Ik hoorde na afgelopen vrijdag ook al verhalen doorsijpelen dat veel spelers geen vertrouwen meer hebben in de trainer. En dan weet iedereen wat er gebeurt hè…. Mocht dat echt zo zijn dat de spelers beginnen te morren mogen ze ook wel een keer naar zichzelf kijken, vind je niet? Dan kan je elk half jaar je trainer er wel uitflikkeren, als je altijd naar de spelers moet luisteren. Ga een keer met elkaar zitten en zeg elkaar de waarheid. Het is verdomme hun werk. Waarschijnlijk ook het enige wat ze kunnen, naast de mooiboy uithangen.

Vrijdag NAC-uit. Daar hadden we een paar weken geleden iets meer zin in hè. Dat zou dan de kraker worden. We lachten hun allemaal uit met die gekke Maaskant aan het roer. Nu heeft niemand er nog vertrouwen in, terwijl zij ook helemaal niet schitteren. Alleen Sparta is momenteel een beetje stabiel. De rest van de clubs is allemaal zo wisselvallig als de pest. Hoop dat we het overleven tot aan de winterstop, maar met de dingen die ik de laatste weken gezien heb, zie ik dat niet zo snel gebeuren.

Roodgele Groet,

Buitenkantje Links

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers http://www.niettekraken.nl/ en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s