Roodgele Brieven (51) : Shit happens

Hey Niet te Kraken,

Allereerst nog gefeliciteerd met de vijftigste brief, die jij mocht schrijven. Hoe was het gisteren op Spangen? Hebben ze een mooi museum daar? Iets om jaloers van te worden? Ik wilde het gistermiddag op één of andere manier gaan volgen, maar een virusje voorkwam dat. In plaats van achter de laptop zat ik op de plee. Het kwam er aan twee kanten tegelijk uit. Gelukkig bleef er geen rommel achter op de grond. Alles landde netjes in pot en in de wasbak. Het was uniek. Dit was me nog nooit overkomen. ‘Shit happens’ was wel heel toepasselijk.

Vanochtend las ik de krant en daaruit bleek dat we kansloos waren. Zonder wat gezien te hebben heb ik wel een beeld van de wedstrijd. Go Ahead Eagles dat een beetje afwacht en soms hoopt op een uitval, maar staan daarvoor veel te ver van het vijandelijke doel af. Sparta mag rustig het spel maken en komen er altijd wel een paar keer doorheen. En dan krijg je zo’n nare voortkabbelende wedstrijd. De 3-1 nederlaag verraste me verder ook niet.

En toch is het gek. Kan je je de heenwedstrijd tegen Sparta nog herinneren? Toen ging het dak er vanaf. Mooie pot was dat. Een keihard werkend Go Ahead Eagles en mooie doelpunten van De Kogel en Van Ewijk. Na die doelpunten werd er echt gejuicht in de Adelaarshorst. Sparta voetbalde wel, maar overtuigden me toen niet heel erg ofzo. Nu, vier maanden later, zijn de zaken totaal omgedraaid en is Sparta al bijna kampioen. Wij moeten nog ons best gaan doen om een goede uitgangspositie te creëren voor de play-offs.

Maar Hans de Koning heeft er zin in gelukkig. Het is wel mooi hoe enthousiast supporters altijd reageren als er een nieuwe trainer is. Maakt niet uit wie, maar elke trainer heeft in het begin een verfrissend praatje. Of het nou De Koning, Snoei, Booy,Ten Hag of Demmers is, ze hebben allemaal mooie teksten, waar je dan een soort van een goed gevoel bij krijgt. Alleen wordt het lastiger voor de meeste trainers om het in de praktijk om te zetten. De Koning oogt als een zachte man, met door zijn grootte ook flink wat aanzien. Maar hij heeft dezelfde selectie als die van Demmers en Decheiver en beiden hadden het er zeer moeilijk mee. Het zou mij verbazen als De Koning er opeens een vechtmachine van maakt met op z’n tijd lekker fris voetbal. Voor fris voetbal moet je ook echte voetballers in de selectie hebben en daar ontbreekt het nou net aan.

image

Vrijdag komt Marnix Kolder weer terug in de Adelaarshorst. Als je dan nog een beetje over cultspelers wil spreken is hij er wel één toch? Natuurlijk scoorde hij niet veel en mist hij net even die extra uitstraling, maar het is er wel eentje die het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Een echte liefhebber ook. Het klinkt wat oude lullerig, maar veel van dat type spelers heb je niet meer lijkt het. Ik heb niet het idee dat de gemiddelde speler van tegenwoordig er echt alles uithaalt. Kolder heeft geen, zonder hem tekort te doen, bovenmatig talent, maar speelt al wel zijn hele carrière betaald voetbal. Dat moet ik bij een hoop spelers van de huidige selectie nog maar zien.

Roodgele Groet,

Buitenkantje Links

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers http://www.niettekraken.nl/ en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s