Zlatan in de Adelaarshorst

Ooit vertelde Rafael van der Vaart in de VARA Gids dat hij een echte liefhebber is en ook best bij een club als Go Ahead Eagles zijn carrière af zou kunnen sluiten. Mooie woorden, waarvan iedereen wel begrijpt dat het grote onzin is. Spelers van dat kaliber sluiten hun carrière af in Qatar, Amerika of tegenwoordig China. Waarschijnlijk niet omdat ze het leuk vinden, maar vooral om te cashen. Geef ze eens ongelijk. Maar stel dat je er een echte liefhebber tussen hebt zitten. Iemand die graag in een klein Engels aandoend stadion speelt en in het mooie Deventer wil wonen. Dat zou toch prachtig zijn. Lekker ballen in de Eerste Divisie, omdat het toch allemaal niks meer uitmaakt.

De laatste thuiswedstrijd zat ik naast iemand en blijkbaar hadden we doordeweeks dezelfde Champions League wedstrijd gekeken. ‘Weet je wat? Die Zlatan past hier wel in de spits, wat jij?’ zei mijn buurman. Vierendertig jaar oud, ongeveer aan het einde van zijn loopbaan. Hij kan zo nog twee jaartjes mee ballen in de Adelaarshorst. Oorlog maken in de zestien, altijd aanspeelbaar zijn, beetje kaatsen, alle vrije trappen opeisen, soms een rode kaart pakken en tussendoor ook nog drieënvijftig doelpunten maken. Dat Zlatan met borst vooruit voorop het veld oploopt als aanvoerder van Go Ahead Eagles. De spelers van bijvoorbeeld Emmen durven dan niet eens opzij te kijken. En als ze kijken doen ze het spontaan in hun broek.

image

Voor Zlatan mogen we best een beetje ons best doen. Het Sfeerteam kan eventueel een spandoek laten maken die alle tribunes vult. Dan denk ik dat Zlatan wel doorheeft dat we redelijk blij met hem zijn. De mosterdman kan een speciale Zlatan-mosterd maken en Zlatan-chocola lijkt me ook wel wat en uiteraard kan de Hamburgerkoning een speciale Zlatan-burger maken.

Niks ten nadele van Leon de Kogel. Hartstikke goed dat hij al zeventien doelpunten gemaakt heeft, maar ik denk wel dat hij inziet dat we liever Zlatan in de spits zien staan. Alhoewel, misschien kunnen ze wel samen spelen. De kans is groot dat de gemiddelde Eerste Divisie ploeg een mannetje extra achterin houdt als Zlatan meedoet. Die kan de Kogel dan mooi bezig houden. Volgens mij zijn er geen bezwaren tegen de komst van de Zweed. Nu moet iemand hem alleen nog even een berichtje sturen op Instagram met de vraag of hij naar Go Ahead Eagles wil komen.

Advertenties

2 thoughts on “Zlatan in de Adelaarshorst

  1. We beloven hem gewoon een eigen skybox, zo ergens halverwege een van de lichtmasten. Mijn broer Theo, aannemer in Wesepe, fikst dat wel even, want die heeft een rood-geel hart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s