Roodgele Brieven (61) : Mooi weer

Hey Niet te Kraken,

Ongeveer twintig minuten ging ik mee in de hosanna afgelopen maandag. Het begin was echt goed moet ik zeggen. Aanvallen via de flanken en spitsen die er stonden om het af te maken. Ik denk dat je, als Go Ahead Eagles zijnde, in eigen huis vrijwel alle wedstrijden met vier aanvallers kan spelen. Tegenstanders poepen dan in hun broek hoor. Het publiek pakt het dan ook eerder op, dat zag je maandag ook wel. Of zou dat door het goede weer komen? Ik zie mezelf een mooi-weer-supporter. Maandag kon je met je jas open naar de wedstrijd. Dan sta je al met 1-0 voor toch? Dan ga ik een stuk liever naar een wedstrijd toe. We hebben wel weer genoeg kou gehad dit seizoen, zoals altijd in de Eerste Divisie. Het is alsof het in de Eerste Divisie structureel tien graden kouder is. Daar zou onderzoek naar gedaan moeten worden.

In het verleden heb ik weleens een stukje geschreven over mooi-weer-voetballers. Je kent ze vast ook wel. Hierbij citeer ik even wat:

Iedereen kent ze wel. Die spelers die aan het begin van het seizoen de pannen van het dak spelen als de velden mooi groen zijn, zonder te veel polletjes. De temperatuur is dan tegen de twintig graden en niemand draagt lange mouwen. Sommigen hebben op een gegeven moment zelfs zweetpareltjes op hun voorhoofd. Dat zie je anders nooit. Shirt, broekje en kousen hoeven na de wedstrijd ook niet in de was, omdat een val op de grond geen vlekken oplevert. Passes komen altijd aan, omdat je de bal zo lekker kan raken op dat vlakke veld. De schoen net iets onder de bal en dan gaat die bal eigenlijk vanzelf in de goede richting. Of het een medespeler of het doel van de tegenstander is, maakt niets uit. Na de wedstrijd blijven ze nog even hangen op het veld, genietend van het zonnetje. Douchen kan altijd nog. Een beetje napraten met wat toeschouwers over de wedstrijd en uiteraard ook over wat komen gaat die avond. Als de eerste medespelers al in de kantine staan stappen zij een keer richting kleedkamer. Dat de kleedkamer nog aangetrokken moet worden met zo’n smerige trekker maakt niet uit. Het is mooi weer en dat stemt vrolijk. Dan zit iedereen altijd lekker in zijn vel. Aan het einde van het seizoen geldt hetzelfde verhaal.

Zou dit elftal waar we nu elke week naar kijken ook dit soort spelers hebben? Van die gasten die, nu de temperatuur boven de 15 graden lijkt te komen, opeens opstaan. Dat ze opeens meer kunnen. Het lijkt me wel toch? Iedereen moet dat toch hebben. De tijd van spelers die graag slidings maken in de drek is toch wel een beetje geweest? Het zijn nu allemaal mooie jongens. Zelfs Sander Duits, die ik onder de slidingliefhebbers reken, doet er buiten het veld alles aan om er zo goed mogelijk uit te zien. En mooie jongens houden van mooi weer.

De rest van de wedstrijd maandag viel me niet mee. Ik had er wat meer van verwacht, na al die positieve verhalen in de media, en de hele Komoptan!-hype, waardoor je onbewust toch met meer vertrouwen naar het stadion gaat. We hadden uiteraard pech dat onze spitsen uitvielen. Helemaal jammer omdat de buitenspelers opeens in vorm waren. Maar aan de andere kant: Stop met zeuren Buitenkantje Links: We wonnen gewoon. Ik las dat het halve elftal momenteel pijntjes of echte blessures heeft, dus vandaag in Helmond wordt het lastig. Die gasten boden vorige week Sparta in eigen huis flink tegenstand.
Hopelijk wordt het mooi weer, maar de voorspellingen beloven weinig goeds.

Roodgele Groet,

Buitenkantje Links

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers http://www.niettekraken.nl/ en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s