De winnende treffer

Het gevoel als je de winnende treffer maakt moet fantastisch zijn. Stel je het maar eens voor. Het is ongeveer 22 mei, op een zondag. Mooi weer, lekker veldje, volle tribunes. Het publiek is fanatiek. De hele wedstrijd al hoor je vanuit een hoek van het stadion de supporters uit Deventer zingen. Het uitvak overstemt bij tijd en wijle de rest van het stadion. Het geeft je extra kracht. Kracht om een stap extra te doen. En die ene stap maakt net dat verschil. Net dat ene voetje dat je nodig hebt om de bal er bij de tweede paal in te glijden. Het is de tweeënnegentigste minuut en iedereen wordt gek. Je rent voorbij het thuisvak op weg naar jouw supporters in die ene hoek. Onderweg wordt je voor alles en nog wat uitgemaakt. Je wordt achtervolgd door medespelers. Ook de wisselspelers hebben vanaf de bank een achtervolging ingezet. Precies voor het uitvak zet je een soort vreugdesliding in. Twee benen vooruit en je handen in de lucht. Daarna ben je weg. Bedolven onder je medespelers. Op een gegeven moment liggen er tien op je. Er zijn comfortbalere momenten denkbaar. Net als je geen adem meer krijgt gaat iedereen van je af. Als je opstaat juich je nog een keer met twee handen in de lucht richting de achthonderd meegereisde supporters. Zij beuken hun vuisten kapot op de glazen wand voor het uitvak. Opeens realiseer je je het. Dit doelpunt is de belangrijkste uit je carrière.

Stel dat je dat ene doelpunt maakt waardoor Go Ahead Eagles weer terug promoveert naar de Eredivisie, dan weet je dat je nooit meer wat fout kan doen in Deventer. Je kan elke vrouw krijgen en zelfs mannen zullen zich aanbieden. Je hoeft nooit meer te betalen bij welke wasstraat dan ook, je krijgt een levenslang abonnement van het Burgerweeshuis en je eet voor altijd gratis Kowet-mosterd. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vele voordelen die een winnend doelpunt kan geven. Een doelpunt kan je hele leven veranderen en dan nog in positieve zin ook.

Je zou er als profvoetballer alles voor over moeten hebben om dat ene winnende doelpunt te willen maken. Die eeuwige roem moet heerlijk zijn. Dat gevoel dat je niks meer fout kunt doen. Dat ene doelpunt komt onbewust steeds dichterbij. Na vandaag nog een minuut of 361 en dan even op de juiste plek staan. Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s