Roodgele Brieven: Weer een nieuwe frisse start (2018/2019, deel 1)

Hey Niet te Kraken,

Dat is alweer even geleden hè. Als ik het goed heb schreef ik de laatste brief aan jou voor de promotiewedstrijd tegen De Graafschap, twee jaar geleden. Een dag later schoot Leon de Kogel ons definitief naar de Eredivisie. In die twee jaar is er heel veel gebeurd. Met De Kogel bijvoorbeeld. Wat een heftig verhaal is dat zeg. Ik heb niet zoveel met spelers die hier maar kort hebben gespeeld, maar De Kogel is niet zomaar iemand. Schoot ons bijna in zijn eentje naar de Eredivisie. Het is stil rondom zijn situatie. Dat is meestal geen goed teken. Ik wens hem het beste.

De afgelopen twee jaar wil ik het eigenlijk niet meer over hebben. Eerst de degradatie en daarna het totaal mislukte seizoen in de Eerste Divisie. Ik kom nu vanaf 1988 bij Go Ahead Eagles, maar voor het eerst had ik helemaal geen gevoel bij de elftallen. We dreven uit elkaar. Soms twijfelde ik of ik nog wel supporter was. Ik ergerde me regelmatig mateloos. Aan de spelers, maar ook vaak aan de supporters. Ik ben kritisch als ik dat wil, maar ik hoop wel altijd dat het wat wordt. Als Jan Van Staa zegt dat ze voor de vierde periode gaan, dan wil ik daar in geloven. Hoe matig de selectie ook is en vooral omdat er helemaal geen ‘winnaars’ in de ploeg zitten. In de Eerste Divisie kan namelijk alles. Op social media wordt dat echter meteen afgeschoten. Soms heb ik weleens het idee dat diverse supporters graag willen dat ‘we’ verliezen, want dan kunnen ze weer zeiken. De herhaling hierin is nog het ergste. Hoe vaak ik vorig seizoen wel niet gelezen hoe slecht het was. Als iemand dat drie keer heeft gezegd weet ik zijn mening wel hoor. Dat hoef je niet vijftien keer te herhalen. Zo irriteerde ik me ook aan De Stentor en Deventer Radio en TV die regelmatig dezelfde analyses maakten hoe het allemaal fout ging. Knap is dat, zo vaak hetzelfde schrijven.

Het hoogtepunt van vorig seizoen vond ik de wedstrijd Go Ahead Eagles o13 tegen Feyenoord o13 in de Adelaarshorst. Die pikkies van een jaar of twaalf gingen er vol voor en wonnen met 4-3. En dat Feyenoord was geen misselijk ploegje hoor. Top van Nederland. Die wedstrijd had alles. Go Ahead Eagles boog gewoon een 1-3 achterstand om. Strijden voor elke meter en dat enthousiasme sloeg over naar de tribune waar zo’n vijfhonderd man uit hun dak ging. Leuk!

Zondag begint het allemaal weer. Ik heb er best zin in. Het aantrekken van John Stegeman was natuurlijk een huzarenstukje. De selectie is al vrijwel rond en ik heb het gevoel dat er een idee achter alle nieuwe spelers zit. Geen slapjanussen, maar gasten die lijken te weten waar het om draait. Uiteraard moet dat in de praktijk allemaal nog blijken, maar ik wil er wel in geloven. Ik wil weer supporter worden van deze gasten. Je kan zeggen dat je altijd Go Ahead Eagles supporter bent, maar als je amper een klik hebt met de spelers in het veld is dat best moeilijk.

Helaas ben ik nog op vakantie zondag, anders was ik gaan kijken in Terwolde. Ik denk dat het wel druk wordt, want de nieuwe frisse start werkt aanstekelijk. John Stegeman, Marco Heering, Kick Maatman, Paul Bosvelt. Allemaal met pit en gewoon normale gasten. Geen gekke fratsen. Dat is uiteindelijk Go Ahead Eagles.

Wat denk jij ervan? Kijk jij uit naar dit seizoen?

Hoor van je!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s