Roodgele Brieven (3): ‘Als-ie eenmaal los is, is-ie niet te temmen!’

Hey Niet te Kraken,

De vakantie zit er weer op. Ik was in Portugal ergens langs de kust. Harde wind en een lagere temperatuur dan in Nederland. Maar verder prima. Op een terras met een aantal spareribs voor me maakte ik de uitschakeling  van Portugal mee. In het stadje keek iedereen wel ergens, waar een televisiescherm stond. Op een pleintje hing een wat groter scherm, waar meerdere Portugezen waren samengeklonterd. Uiteraard liepen alle schermen niet gelijk, dus toen Portugal gelijk maakte (tegen Uruguay) hoorde we eerst verderop in het stadje gejuich en vijf seconden later viel het doelpunt pas bij ons. Na de uiteindelijke nederlaag sprak ik nog een barman over de uitschakeling. Hij vond het niet erg. Hij was een badmintonner. Daar ging hij helemaal voor. Voetbal interesseerde hem niet. Die mensen bestaan dus ook. Ik wist niet meer dat het nog bestond, badmintonnen. Doe jij dat nog weleens? Ik kan me nog hoedjes herinneren met echte vogelveren. Als je die had, nam je het echt serieus. Maar ik dwaal af. We zijn begonnen. De bal rolt weer in Terwolde.

Ik ben gisteren niet geweest. 10-0 zag ik en op RTV Oost heb ik de doelpunten gezien. Prima allemaal. Eigenlijk is er de eerste week al best veel gebeurd. Sam Hendriks die vertrok naar OH Leuven. Zou niet mijn eerste keus zijn die club. Opvallend dat een Belgische club op dat niveau (Belgische tweede niveau) een paar ton betaald voor een spits uit de Nederlandse Eerste Divisie. Benieuwd wie ze daar voor terug halen. Naar verluidt hebben ze liever een lang aanspeelpunt ‘in de punt’. Die spits die op proef krijgt in ieder geval nog een extra weekje om zich te laten zien. Givan Werkhoven is weer eens uit de selectie gezet. Vind ik knap na een week. Buitenspeler Jaroslav Navrátil die binnen gehengeld werd. Daar zaten ze blijkbaar al langer op te loeren. Schijnt een goede te zijn. Keeper Hobie Verhulst die een vinger gebroken heeft. En vers van de pers las ik vanochtend dat Rick Ketting ook alweer weg mag. Vond het vorig seizoen wel een aardige verdediger, maar voetballend schoot het wel wat te kort. Hij kan wel mooi juichen, dat dan weer wel. Opvallendste nieuweling vond ik de nieuwe algemeen directeur. Jan Willem van Dop is best een grote naam, al deed hij de laatste jaren niet veel meer in voetballand. Hij mag de organisatie weer eens gaan professionaliseren. Benieuwd wat dit zwaargewicht samen met De Vroome gaat doen.

Op vakantie las ik uiteraard boeken. In ‘Het was weer TOP’ las ik een stukje over Richard van der Venne, onze nieuwe rooie linkspoot. In Oss zongen ze op de melodie van ‘Que Si, Que No’ van wereldartiest Jody Bernal een liedje voor hem. ‘Het is Richard van der Venne. En als-ie eenmaal los is, is-ie niet te temmen!’ Dat liedje zit nu al helemaal in mijn hoofd. Leuke gast lijkt me dat, die Richard. Hij woonde in Oss eerst in een appartement en had daar samen met zijn vriendin, ontmoet via Tinder, twee konijnen. Gewoon in de huiskamer, want ze hadden geen tuin. In de zomer zijn ze verhuisd, dus kan er een mooi konijnenhok gekocht worden. Nuchtere gast verder. Kom van ver uit het amateurvoetbal. Speelde daar nog samen met Regilio ‘Temptation Island’ Jacobs, die ooit Marc Overmars in zijn laatste wedstrijd doormidden schopte. Bij TOP Oss werkte hij gewoon nog ernaast. Eerst 32 uur, een seizoen later 24 uur en vorig seizoen nog 20 uur. Die weet dus wel wat werken is. Benieuwd naar zijn eerste doelpunt of splijtende pass met buitenkantje links.

Je noemde de naam Keukenkampioencompetitie. Ben het helemaal met je eens om deze naam niet te gebruiken. Bekt toch helemaal niet lekker? Ik hou het ook gewoon bij Eerste Divisie. Altijd al gedaan. Lekker makkelijk. Ben je echt bang dat Go Ahead Eagles op korte termijn iets met een grote sponsor zal doen, zodat er dingen drastisch veranderen? Ik denk het niet hoor. Net wat jij zegt, ik geloof nooit dat Hans de Vroome dat zal doen. Al is het wel een aardige puzzel hoe hij van die aandelen af moet gaan komen, zodat hij echt alleen supporter kan worden, iets wat hij ambieert. Ik ben ook voorstander van een cultuurbewaker, of dat er bepaalde zaken vastgelegd worden wat nooit veranderd mag worden.

SV-Terwolde-Go-Ahead-Eagles-1024x683

(Foto: Erik Pasman)

Al krijg je natuurlijk daarover ook wel weer discussies. Kijk bijvoorbeeld naar het nieuwe thuisshirt. Dat is dan blijkbaar niet zoals de maatstaven van de echte cultuurbewaker. Er is best veel kritiek op op social media. Ik was, en ben nog steeds, groot voorstander van dit shirt. Maar dat is natuurlijk ook persoonlijk. Toen ik voor het eerst bewust bij Go Ahead Eagles kwam, speelden ze in dit shirt en was ik verkocht. Daarom stond ik ook op een poster met dat shirt aan. Ik vind de remake ook heel mooi geworden. Is er toch niet voor niets zoveel gelobbyd.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s