Roodgele Brieven (5) : Een beuker, een boef, een bulldozer

Hey Niet te Kraken,

Mooie anekdote over jouw badmintonavontuur. Misschien schuilt er in ons allemaal wel een stukje badminton en staat die barman in Portugal niet alleen. Kijk allemaal maar eens in de spiegel. In plaats van badmintonnen ben ik afgelopen dinsdag nog even naar Twello gefietst om onze nieuwe jongens te bekijken tegen Voorwaarts. Het was lekker weer, dus een mooi tochtje. Onderweg kwam ik kleine pikkies van een jaar of twaalf tegen. Ze gingen ook naar de wedstrijd. Breeduit fietsend over de straat, beetje slingeren, soms even een stukje op het achterwiel. Dat doen pikkies van twaalf.

John Stegeman begon de wedstrijd met het eerste elftal, denk ik. Ik vond het best aardig allemaal als ik eerlijk ben. Ik zag opkomende backs, van achteruit werden passes over veertig meter verstuurd en de ‘nummer 10’ zocht een paar keer slim de diepte. Zegt allemaal niks, want het is nog veel te vroeg, maar dat stemde me best tevreden. Vooral die opkomende backs waren leuk om te zien. Dat heb ik de afgelopen jaren gemist. Uiteraard zal een back wel weer een tikkie terug doen, maar zo lang hij vaker de diepte zoekt, maakt dat allemaal niet zo veel uit. De proefspits Robert Kristo is inmiddels afgetest. Vond ik niet zo vreemd na het zien van zijn prestaties deze wedstrijd. Na rust kwam de tweede garnituur erin. Toen ben ik naar huis gegaan om België tegen Frankrijk te kijken. Als ik de reacties zo las achteraf was dat geen domme keus, al was die halve finale ook niet veel aan. Het lijkt erop dat er een flink verschil zit in kwaliteit tussen de eerste en de tweede keus. Hopelijk kunnen er nog een paar jongens aanhaken dit seizoen.

Je gaf een mooie omschrijving van de club in je vorige brief. Ik zal hem nog even herhalen voor de luie lezers:

Kowet is boerenkoolvoetbal. Kowet is Cees van Kooten die in de rust een tegenstander een knietje in zijn edele delen geeft omdat hij hem een gele kaart heeft aangenaaid. Kowet is Alfred Knippenberg die het publiek opzweept. Kowet is Paultje Bosvelt die in de hekken hangt. Kowet is Barry Hughes die in de kleedkamer zo te keer gaat dat de tegenstander hem letterlijk kan verstaan. Kowet is Gerrie de Winkel die een sliding maakt die eindigt, met een diepe vleeswond, in de dug-out van de tegenpartij.

Gerrie de Winkel ken ik niet, dus als je daar nog een knipsel van hebt, hou ik me aanbevolen. Maar die andere voorbeelden zijn mooi. Stel, we halen een nieuwe spits, want die hebben we nodig, wat zou het dan mooi zijn als we een mengelmoes van deze voorbeelden kunnen krijgen. Een spits, die weleens een anoniem knietje uitdeelt, voor zover dat tegenwoordig nog kan. En in de hekken hangt, voor zover dat nog kan, want er zijn vrijwel nergens nog hekken. Als het moet, moet het dan maar op de training. En met een sliding in de dug-out van de tegenstander terecht komen, alleen dan zonder vleeswond. Een no-nonsens type zoals Jeroen Boere vroeger was. Eentje die door de tegenstander heen kan lopen. Een beuker, een boef, een bulldozer. Maar wel eentje die ook kopsterk is en een snoeihard schot heeft. Een soort stripfiguur, maar dan wel een type waar de tegenstander bang van wordt. Ik heb even geen voorbeeld voor handen. Ik denk dat je wel een idee hebt van wat ik bedoel. Zoiets hoop ik op. Die kan dan mooi de boel op sleeptouw nemen, want het elftal mist nog wel iets aan bravoure.

Ik las donderdagochtend nog een interview in de krant met die waarnemend burgemeester van Deventer, Ron König. Hij kreeg de vraag of hij vijf spelers van Go Ahead Eagles op kon noemen. Geen makkelijke vraag voor een Arnhemmer, eerlijk is eerlijk. Hij antwoordde dat hij geen voetbalfan is. Het enige wat hem wat zei was Vak 19 en hij kent de betekenis van de club voor de stad. Ik vond het een mager antwoord. Ik neem aan dat hij zondag naar de Open Dag komt. Kan hij even bij jullie kijken en luisteren naar wat historie, 20 euro doneren bij het Sfeerteam, in Club Kippenhok kijken hoe de fanatieke supporter het allemaal beleeft en verder her en der de sfeer wat proeven. Die man begint bij mij in ieder geval al op -1. Zondag kan hij punten scoren.

Ik wens je zondag overigens veel succes in jullie presentatie stand. Het wordt dertig graden. Lekker zweten dus. Bereid je er maar vast op voor. Wie weet komen die pikkies van twaalf ook nog wel langs. Zet hem op!

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

 Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s