Roodgele Brieven (7) : Barbecueën met John

Hey Niet te Kraken,

Henk de Haan, natuurlijk ken ik die nog. Is toch een beetje een cultfiguur geworden bij de club hé. Ik zag hem gisteren in Terwolde nog lopen. Hemd aan, geen gek pak, zoals toen. Laatst kwamen die dagen rondom ´Ferencváros´ nog een keer voorbij bij een gesprek. Dat het toen zo warm was in Emmen. 37 graden geloof ik. Als ik er aan terugdenk ga ik zo weer zweten. Was echt een topdag. Dat was een beetje onze uitwedstrijd, aangezien we daar niet heen mochten. Vind ik nog steeds jammer. Speel je een keer Europees, mag je niet mee. Dat is toch een bizar verhaal? Op de Open Dag was het overigens ook flink warm. Het leek hierdoor ook minder druk. De schattingen zijn altijd enorm verschillend. Volgens mij zijn er weleens tienduizend mensen geweest. Ik denk dat dit altijd gewoon bedacht wordt. Het zijn er altijd meer dan een jaar ervoor. Dit jaar waren er duizenden las ik. Kan je alle kanten mee op. Zelf even een uurtje rondgelopen. Hoogtepunt was de DJ-sessie van duo Marco Heering en Paul Bosvelt in het Kippenhok-gedeelte. Die zaten in een hokje gepropt wat muziek te draaien. Heering draaide bijvoorbeeld Megadeth en Bosvelt knalde daarna Disturbed erin. Uiteraard kwam ook Metallica voorbij. Mooie rockers die twee. Dennis Hulshoff zag het tevreden aan iets verderop. Die paste er niet meer bij in het hokje. Vond hij niet zo erg.

Ik heb vorig seizoen ook geen gebruik gemaakt van de ‘vrijkaart’ voor Thermen. Eigenlijk heb ik precies hetzelfde als jij. Het trekt me niet op de een of andere manier. Maar ik weet ook niet wat het is. Misschien is het het onbekende wat me niet trekt.  Ik zag ook dat je er ‘Chi Neng Qigong’ kunt doen. Je wordt er sterker, fitter en flexibeler van. Je voelt je energiek erna. Je komt in balans, fysiek en emotioneel en het geeft je immuunsysteem een stevige impuls. Wie weet dat ik ooit een paar lesjes ‘Chi Neng Qigong’ ga doen, mits dat kan op vertoon van de seizoenkaart.

Het is maar goed dat Thomas Verheydt niet bij dat ontbijt bij Thermen was. Die had waarschijnlijk van iedereens bord gegeten. Wat een beer is het, maar inderdaad precies in het plaatje wat ik schetste. Ben er blij mee. Zijn ‘stats’ zijn misschien niet om van achterover te vallen, maar als voetballer past hij wel helemaal in Deventer denk ik. Ik voorzie mooie momenten voor de B-side of de Leo Halle tribune, als hij weer eens ergens doorheen knalt. Tegenstanders met een gebroken neus omdat ze tegen zijn borst zijn aangelopen. Ik vind het een mooie verschijning en hij lijkt ook oprecht blij dat hij hier mag voetballen. Dat wordt zeker geen grijze muis.

Gisteren in Terwolde een leuke wedstrijd gezien. Er werd wederom best aardig gespeeld door de beoogde basiself, zonder Verheydt. En er was een opstootje hè, of twee eigenlijk. Die had ik de afgelopen seizoenen gemist. Spelers namen het voor elkaar op. Hoeft niet elke week te gebeuren,  maar was wel mooi om te zien. John Stegeman vond het achteraf niet zo netjes dat het gebeurde las ik. Kan wel, maar het gaf mij voor nu een goed gevoel. Er staat met de nieuwe trainer wel iemand langs de kant. Met alle respect voor Leon Vlemmings, maar die straalde niet veel uit. Stegeman lijkt te weten wat hij wil. Dat is positief. Ik let nu overigens al een week of twee op hem en ik vind zijn buikje wel apart. Dat verwacht je niet bij een hoofdtrainer. Hoe komt dat, vroegen we ons gisteren af. Bij onszelf ligt het vooral eraan dat we nogal passief zijn. We zaten wat te filosoferen en uiteindelijk waren we het er redelijk over eens dat Stegeman een fervent barbecue-liefhebber moet zijn. Dat willen we althans. We dachten bijvoorbeeld dat hij een goede Weber-variant achter in de tuin heeft staan. En de zomer is tot nu toe goed geweest, dus daar zou dat buikje ontstaan kunnen zijn. Een echte levensgenieter dus. Daaruit bedachten we ook meteen een nieuwe activiteit die uitgevoerd zou kunnen worden. Je krijgt voor het seizoen altijd zo’n boekje met allerlei aanbiedingen voor supporters. Daar zou dan bij kunnen staan ‘Barbecueën met John Stegeman’. Dat je met een geselecteerd gezelschap van een man of tien bij hem in de tuin mag barbecueën. In het gras liggen, beetje over voetbal lullen. Over tactiek en spelers die tussen de linies kunnen opduiken, zoals Istvan Bakx dat nu doet, maar ook tips uitwisselen hoe je het vlees het beste kunt bereiden. Daar zijn ook hele theorieën over. Leek ons een leuke activiteit en je blijft als club dicht bij je supporters. Het is maar een ideetje. En John, als je dit leest, maak je niet druk hè. Het is geen aanval. Wij zijn net zo. We staan achter je.

De wedstrijd smaakte naar meer in ieder geval. We zitten op de juiste weg. Wat vond jij er van?

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s