Roodgele Brieven (9) : Stiekeme gedoe

Hey Niet te Kraken,

Tijdens het zweten heb ik nog even tijd gevonden voor het schrijven van een brief. Ik vind het niks deze hitte. Het is echt veel te warm. Het is mij zelfs te warm om te barbecueën. Het wordt tijd voor flinke buien. Op de Worp viel inderdaad een bui vorig weekend. Uniek moment was dat. Zullen we ons nog lang heugen hier. Vandaag viel er ook nog wat, maar het is kinderspel. Zit nog steeds in mijn blote pens achter de laptop met zweet op de rug.

Het is inderdaad allemaal goed nieuws rondom de club. Gek hè, hoe dat gaat. Maar we moeten wel wat te zeiken houden. Hoe triest is het dat de wedstrijd tegen Almere City Efsie zonder publiek gespeeld moest worden. Dat snap ik echt niet. Dat rare stiekeme gedoe irriteert me. We hebben het over twee clubs uit de Eerste Divisie. Zo spannend is het allemaal niet. Het zal allemaal wel met klagende burgemeesters te maken hebben en allerlei vergunningen, maar dat snappen wij als trouwe voetbalvolgers toch niet. Een aantal jaar geleden was ik daar nog wel fanatiek op om erachter te komen waar zo’n pot gespeeld zou worden, maar daar heb ik geen zin in. Zo speelde Go Ahead Eagles een paar jaar geleden tijdens hun trainingskamp ergens in Duitsland. Ikzelf kon die dag niet, maar een stel vrienden gingen op pad om de wedstrijd te vinden. We hadden al uitgevonden dat het ergens in de buurt van Billerbeck gespeeld werd. Doken die jongens opeens op in hetzelfde hotel als de spelers. De blikken van de verantwoordelijken van Go Ahead Eagles spraken boekdelen. Dat hadden ze niet verwacht. Vonden ze niet leuk en dat vind ik dan mooie humor. Trouwens gelijkspelletje hè in Almere. Na een 2-0 achterstand. Er zit dus een beetje veerkracht in deze selectie. Benieuwd naar volgende week tegen Emmen. Hopelijk maakt dan ook Verheydt zijn eerste minuten.

Heb je het nieuwe huishoudelijk reglement van de club nog gelezen? Stond vandeweek op de website. Ik vraag me echt af hoeveel mensen dit echt lezen. Negen pagina’s met regels die nageleefd moeten worden in De Adelaarshorst. Ik las dat je tegenwoordig tien jaar stadionverbod krijgt als je het veld betreedt. Dat moet dan even veranderd worden op de bordjes rondom het veld. Ook las ik bij punt 3.9 dat het zonder schriftelijke toestemming verboden is om dieren mee te nemen in het stadion. Als je medewerker bent van de club geldt de regel overigens niet. Dat laatste zal dan gebaseerd zijn op het baasje van Harley. Ik kan me vaag herinneren dat begin jaren negentig er weleens een man met zijn hond naar wedstrijden kwam. Of het bij wedstrijden van het eerste of het tweede was weet ik niet meer, maar het viel wel op. Kwam hij aanlopen met zijn hond, niet eens aan de lijn. De hond luisterde altijd netjes. Vond ik een apart gezicht. Die hond bleef dan de hele wedstrijd trouw naast zijn baasje liggen. Diezelfde supporter heb ik ook weleens met een grote ghettoblaster in het oude Vak-O zien staan. Hij luisterde naar een rockzender en wij luisterden onbewust allemaal mee. Daarover staat dan in artikel 3.4 wat vermeld. Moet je maar eens opzoeken.

Het moet maar in je opkomen om je hond mee te nemen naar het stadion. Ik denk dat als je dat nu doet de steward aan de poort ook niet weet wat hij moet doen, ook al staat het nu in de reglementen. Lijkt me wel mooi gezicht dat een hond dan spontaan zo’n steward in het gezicht begint te likken uit blijdschap. Of als ze geweigerd worden de hond zijn poot optilt en tegen de desbetreffende steward aan pist. Maar stel dat een spelersvrouw zo’n klein kuttelikkertje in een tasje meebrengt, wordt ze dan ook geweigerd? Het zijn altijd de uitzonderingsgevallen die het meest opvallen hè. Dat maakt het vaak wel leuker.

Gisteren keek ik nog even op Bol.com hoe het zit met de releasedatum van het grote dikke boek over Go Ahead Eagles. Dat stond al een tijdje op 8 augustus. Dat was best dichtbij. Ik begon me er al weer een beetje op te verheugen, maar je raadt het al. De datum is weer verschoven. Het is nu 16 november geworden. Zowel Kick Uitgevers en Go Ahead Eagles meldden er verder niks over. Dan moeten wij dat maar doen hè. Even een soort primeur. Die pakken ze ons niet meer af!

IMG_0860.PNG

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Een gedachte over “Roodgele Brieven (9) : Stiekeme gedoe

  1. Pingback: Roodgele brieven seizoen 2018/2019 | Niet te kraken | Stichting Niet te kraken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s