Roodgele Brieven (19) : Ratings

Hey Niet te Kraken, 

Nog even over die saamhorigheid waar we het in onze vorige brieven over hadden. Je had een flink andere mening, voornamelijk gebaseerd op je eigen amateurelftal. Ik snap dat zo’n elftal een fijn gevoel geeft, helemaal als je al zo lang samenspeelt, maar toch sta ik er wat anders in. Het ging ook niet alleen over de saamhorigheid in de selectie, maar bij de gehele club, dus ook de mensen van kantoor. Je kan iedereen erbij betrekken. Het hoeven geen heftige dingen te zijn, maar een paar keer samen lunchen kan al heel wat doen. In een groot bedrijf wordt altijd gewezen naar mensen ‘boven’ als je ze amper ziet op de werkvloer. Zet de klagers en die mensen van ‘boven’ bij elkaar en er ontstaat vanzelf meer acceptatie. Ik zou bijvoorbeeld ook een Toto-competitie organiseren met alle personeelsleden. Als dat een beetje gaat leven kunnen dat leuke onderlinge dingetjes voortbrengen. Vergelijk het maar met de WK poule op het werk. Iedereen is daar op een of andere manier toch altijd mee bezig, van de leek tot aan de kenner aan toe. Ik vind in ieder geval dat je het moet proberen om die saamhorigheid te creëren. Zoals ‘vroeger’ zal het natuurlijk nooit meer worden, omdat het nou eenmaal een andere tijd is. Maar als ik lees en hoor dat Van der Venne, Bakx en van Moorsel altijd met elkaar meerijden en Bliek, Verheydt en Stans geregeld lekker darten in de stad vind ik dat positief. Als de intentie er maar is in ieder geval.

Heb je nog gelezen over de Cruijff Foundation en dat gedoe over die rating in FIFA19. Cruijff had ‘maar’ 94 punten gekregen en Diego Maradona bijvoorbeeld 97. De Cruijff Foundation vond het maar te weinig. Ik vraag me dan af wie dat zijn. Is dat zijn zoon, zijn voormalige ghostwriter Jaap de Groot of zijn dat een paar gasten op een kantoor die zich belangrijk voelen en er een persbericht tegenaan knallen? Maar even over ratings. Wie zullen bij dit Go Ahead Eagles de hoogste ratings krijgen? Ik heb er even over nagedacht tijdens de deceptie gisteren tegen AZ. Ik keek op mijn telefoon op een stream zonder commentator en zonder herhalingen. Veel te klein scherm natuurlijk en daardoor lastig te volgen. Maar ik kon wel zien dat het niet goed genoeg was. Vaak krijg ik de vraag op een wedstrijddag of ik vertrouwen heb in een goed resultaat. Maar dat is toch altijd onzin? Alsof wedstrijden van Go Ahead Eagles vooraf te voorspellen zijn. Bij thuiswedstrijden heb ik dit seizoen een iets beter gevoel, maar uitwedstrijden vertrouw ik eigenlijk nooit. Nog nooit gedaan ook. En dat bleek gisteren dan ook wel weer.

Maar die ratings. Ik denk dat Navratil het hoogst scoort met 76 punten. Hij is snel, scoort makkelijk en heeft de gave het te laten lijken dat hij heel zelfverzekerd is. Lijkt me dé speler ook die nog een stap hoger kan. Stans scoort 74 punten vanwege zijn ervaring, passing en schot. Alleen qua snelheid scoort hij iets minder. Van der Venne klopt aan de deur met 72 punten. Kan ook zomaar zijn dat hij later in het seizoen op 75 punten staat. Hij blijft maar scoren hè, maar is ook wel wat druistig. Bakx scoort een sobere 71 punten en Veldmate op basis van zijn ervaring en historie 70, net als Verheydt trouwens die topscorer is qua kracht, maar met gebrekkige snelheid weer wat inlevert. Lelieveld is de sleeping giant die ook op kan klimmen dit seizoen. De rest hangt net tegen die 70 punt aan, vind ik dan. Nu is het wachten op de Cruijff Foundation van Go Ahead Eagles om deze ratings af te schieten. Dat er een meeting wordt gepland om deze ratings onder de loep te nemen. Kan jij je vinden in deze ratings? Lijkt me een mooi klusje voor dit weekend. 

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s