Roodgele Brieven (23) : Petje af voor het Sfeerteam

Hey Niet te Kraken,

Ook ik ben al een tijdje fan van Richard van der Venne. Dat liedje over hem. Je voorstel is simpel en herkenbaar. Job van der Linden had hetzelfde nummer. Los van een paar aardige vrije trappen vond ik dat maar een slappe eerlijk gezegd. Ik ga dus toch voor een andere versie, zoals geschreven in een brief eerder dit seizoen De supporters van TOP Oss hebben al een leuk lied bedacht, met iets meer diepgang. Op de tonen van ‘Que si, que no’ van Jody Bernal. ‘Als ie eenmaal los is, is ie niet te temmen’. Ik vind het echt toepasselijk bij hem. Leuke enthousiaste gast. Op het veld toont hij flink wat bravoure. Had er wel een of twee moeten maken afgelopen vrijdag. Die combinatie door het centrum de eerste helft was mooi. Die had hij wel binnen mogen tikken in plaats van op de paal, maar dat weet hij zelf ook wel.

nec vak

Ik vond het vrijdag een grote mannenwedstrijd. Des te knapper hoe we speelden. De zogenaamde kenners wilden er de laatste weken maar al te graag op wijzen dat we alleen zwakke tegenstanders gehad hadden. Er werd echt heel goed gecombineerd. Voetballend vond ik ons beter. Zij hadden iets meer doelgerichtheid met Braken en Achahbar. Hun mooie doelpunt viel uit het niks. Wij bleven rustig en speelden ons inmiddels gebruikelijke spel. Ik was er vrijdag bij in het uitvak. Dat was alweer een tijdje geleden en het beviel me best goed. In de bus mocht gewoon alcohol gedronken worden en dat scheelt dan toch wel op zo’n dag. Het was allemaal niet streng, en juist dat strenge is een reden om niet mee te gaan. Het bezoeken van  een uitwedstrijd moet leuk zijn en op deze manier is het dat ook. De sfeer was ook goed. Iedereen was lekker uitgelaten. Er werd flink gezongen en die vreugde explosie na de 1-1 was mooi. Zoiets maak je alleen mee in een uitvak. Niet plichtmatig juichen, maar echt uit je dak gaan. Mensen beetpakken, omhelzen, weggooien, en daarna vragen wie er eigenlijk scoorde. Kan zomaar zijn dat ik vaker mee ga dit seizoen.

telefoon

Even controleren wie er nou eigenlijk scoorde…

Nou, we zaten dus in de koker van de bekerloting. Ik vind het serieus spannend elke keer. Elk eerste balletje, een thuiswedstrijd dus, hoop ik altijd op Go Ahead Eagles en als die dan niet gepakt wordt zeg ik altijd zachtjes bij elk tweede balletje ‘nu komen wij’. Na het balletje met Ajax gebeurde dat dan ook. Ik kan er niet enthousiast van worden eerlijk gezegd. Dan heb ik het nog niet eens over het voetballende gedeelte, maar vooral over of ik erheen wil of niet. Het trekt me niet, maar ik denk er nog even over na. Vrijdag Sparta-thuis heb ik wél zin in. Het is spannend aan de top. Vier clubs met zestien punten. Zo dicht ligt het dus bij elkaar allemaal. Ik kan me het interview met Henk Fraser nog herinneren na de oefenwedstrijd eerder dit seizoen. Met iets andere woorden beweerde hij dat Sparta misschien wel bewust verloren had. Grotere onzin heb ik nog nooit gehoord. Alsof je dat doet een week voor de start van de competitie. Vond ik echt slechte teksten van hem. Misschien zelfs wel arrogant. Nergens voor nodig als je trainer bent van Sparta. Ik zou het interview een paar keer laten zien deze week om de spelers nog even iets extra te motiveren, al denk ik niet dat dat nodig is.

vuurwerk

In vuur en vlam

Het was natuurlijk ook het weekend van de actie van het Sfeerteam bij de Wilhelminabrug, in het kader van 1250 jaar Deventer. Ik stond aan de andere kant van de IJssel op een plekje waar niemand aan gedacht had op pole position. Het was een prachtig gezicht al die fakkels. Het spandoek werd er daardoor wat kleiner door en moeilijker leesbaar, maar dat kan ook aan mijn ogen liggen. Ik kan bijvoorbeeld ook het aantal minuten op die scoreborden in het stadion niet goed zien. Die fakkels maakten het allemaal heel knallend. Mooi wat die gasten van het Sfeerteam elke keer toch weer doen. Ze kunnen ook thuis blijven zitten en zeuren. In plaats daarvan steken ze de handen uit de mouwen en gaan ervoor. Vrijdag was het uitvak bij de opkomst van de spelers ook goed opgefleurd met vlaggen en een groot doek met de tekst ‘Kleuren van Juweel’. Over twee weken hebben ze naar verluidt een megagroot doek voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Dat dat spandoek zaterdag uiteindelijk in de brand vloog vond ik bijzaak. De volgende keer alleen nog maar ervaren mensen in de buurt van zo’n vlag laten en nog meer fakkels gebruiken. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s