Roodgele Brieven (25) : Luxeprobleem

Hey Niet te Kraken,

Dat was wel even wennen vanmiddag met al die gezinnen op de tribunes. Ik snap het hele format wel en het is een manier om de jeugd aan de club te binden, maar je merkt toch dat er een andere sfeer op de tribunes hangt. Het is allemaal wat gemoedelijker. Logisch hoor, maar ik heb het liever wat rauwer allemaal. Gelukkig zijn er daarom speciale gedeeltes voor families in de Adelaarshorst, zodat je daar niet elke twee weken mee te maken hebt.

IMG_2583

Even terug naar vorige week. Die 2-2 van Sparta in de laatste minuut hakte er wel in bij mij. Je zag het al wel aankomen, maar toch kwam die hard aan. En dan verloren we nog niet eens. Het was wel even een tikkie. Hoe anders was het vandaag de laatste tien minuten, maar daar kom ik later op terug. Je had het over die tentoonstelling van voetbalshirts in Rotterdam. Ik ken de verzamelaar,  Jesse Rabbeljee, die zijn voetbalshirts tentoonstelde een beetje en mocht zodoende op de opening voor genodigden komen. Het water liep me uit de mond. Er hingen echt prachtige shirts. Mooie, lelijke en shirts gedragen door vedettes als Romario, Van Basten, Cruijff en Van Marwijk. Het paarse shirt is mooi van simpelheid. Het logo ouderwets erop genaaid. Bizar dat jullie speciaal dezelfde versie hebben. Verder hing er nog een geel Adidasshirt met PZ op de borst, de ruitjesshirts (die met Auping verticaal op de borst én de nieuwe van dit seizoen) en een oude trui van de B-side. Genoeg Go Ahead Eagles aanwezig dus. Het was een prachtig initiatief en als ik Rabbeljee mag geloven wil hij ook meer in de buurt een tentoonstelling neerzetten.

Terug naar vanmiddag. Het kwam allemaal wat moeizaam op gang. De eerste helft was niet goed en in de zeventigste minuut begon ik ‘m ook een beetje te knijpen. Terwijl er naast me een kind in het gangpad aan het gamen was op de telefoon van haar vader moest onze keeper Hobie Verhulst redden bij een 1 tegen 1 situatie. Niet dat Roda JC goed was ofzo, maar je gaat dan toch denken dat ze net als Sparta in de laatste minuten gaan scoren. Dat is een supportersgevoel. Gelukkig hadden we Paco van Moorsel. Eerst dat schot op de lat en daarna dat doelpunt uit die moeilijke hoek. Die 2-0 was ook mooi met die perfecte assist van Istvan Bakx op Thomas Verheydt die de bal bijna door het net kopte, zo hard. Van Moorsel liet daarna nog een keer zien dat hij een neusje voor de goal heeft.

IMG_2592

Komen we bij de titel uit van deze brief. We hebben een luxeprobleem, maar wel een ingewikkelde. Ik vind Van Moorsel geen speler die op de linksbuitenpositie moet spelen. Vraag me niet waarom, maar ik heb het idee dat Orhan Dzepar, ondanks dat hij geen linksbuiten is, dat goed invult, waardoor Richard van der Venne perfect rendeert. Dus Van Moorsel moet op ‘tien’ achter Verheydt. Op die positie komt hij het vaakst bij het doel, de plek waar hij moet zijn. Daar staat echter Bakx en die vind ik onomstreden. Maar Bakx kan zoals we vandaag konden zien ook als verdedigende middenvelder spelen. Dan moet Jeffrey Stans eruit, maar dat vind ik wel een fijne klootzak om in de ploeg te hebben. Speelde vandaag echter niet sterk. Trainer John Stegeman zal daar ergens in de as zijn keuze moeten maken. Zeker geen makkelijke beslissing. Maar misschien houdt hij alles wel bij de oude, zo rechtlijnig is hij ook wel weer.

We zullen vrijdag zien hoe hij dit luxeprobleem oplost in ‘De hel van Almere’. Toch knap hoe dat kleine clubje het doet. Ik ken de ploeg niet zo goed eerlijk gezegd, maar ze doen wel iets goed daar. Ze staan niet zomaar derde. Met de volwassen uitwedstrijd in Nijmegen in het achterhoofd heb ik wel vertrouwen in een goede afloop. En mocht dat positief uitvallen gaan we een spannende laatste wedstrijddag van de eerste periode tegemoet. Wie had dat verwacht een paar maanden geleden. Ik niet in ieder geval.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s