Roodgele Brieven (27) : Winterjas uit de kast

Hey Niet te Kraken,

Hopelijk heb je de verjaardag overleefd. Met de televisie er bij aan. Het is inderdaad wel een dingetje, dat kan ik me nog wel herinneren van vroeger. Ik wilde als kleine jongen ook altijd voetbal kijken, of er nou een verjaardag was of niet. In die tijd was Go Ahead Eagles nooit live op televisie, maar greep ik alles aan om afleiding te vinden tijdens een verjaardag. Dan deed ik net alsof ik helemaal in die wedstrijd zat, terwijl ik gewoon geen zin had om mee te praten of stomme antwoorden te geven op vragen of ik al een vriendin had of hoe het op het school ging. Ondertussen hoorde ik natuurlijk wel alle gesprekken, want die wedstrijden waren niet altijd interessant. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs ooms en tantes bij hun thuis zo ver dat ze de televisie voor mij aandeden.

Nu Go Ahead Eagles de laatste jaren ook regelmatig live uitgezonden wordt is het allemaal nog een ander verhaal. Ik heb een dochter die inmiddels vier keer een verjaardag gevierd heeft. Nu is mijn geluk dat ze de kalender nog niet begrijpt en dus hebben we de verjaardag al twee keer vakkundig een dag verplaatst zodat ik gewoon naar de wedstrijd kon. Bij andere huiselijke verjaardagen is het simpel. De televisie staat sowieso aan als Go Ahead Eagles speelt. Denk ik tenminste want het is op de een of andere manier nog nooit voorgekomen. Pas dan zal blijken wie de baas in huis is.

Als je het vrijdag een beetje hebt kunnen volgen heb je gezien dat onze jongens weer een fijne pot voetbal op de mat legden. Het ziet er allemaal zo zelfverzekerd uit. Zo stabiel. Het enige wat je ze kon verwijten was dat ze het niet eerder afmaakten, waardoor het op het einde nog een soort van spannend werd. Ik keek met twee vrienden thuis naar de wedstrijd en we vroegen ons af hoe lang het geleden was dat we zo vroeg in het seizoen al zo zelfverzekerd speelden. Dit was in de tijd van Ten Hag ook niet eens zo. Dat kwam pas veel later in het seizoen. Misschien met Andries Ulderink? Met hem wonnen we onze laatste periode tegen Veendam, op een zonnige zondagmiddag, ergens in 2009. Dat kunstje heeft daarna niemand meer geflikt. Misschien lukt het John Stegeman aanstaande vrijdag wel. Maar als ik hem zo zie wint hij liever geen periodetitel. Hij trekt er altijd zo’n smerig gezicht bij. Hij walgt er bijna van. Ik was maandag nog bij die supportersavond in het supportershome, waar hij ook uitgebreid aan het woord kwam. Hij heeft er gewoon helemaal niets mee, zo’n tussentijds feestje. En de spelers zijn er ook niet mee bezig zei de aanwezige aanvoerder Jeroen Veldmate. Ik snap daar niks van, maar als je het zo vaak hoort zal het wel echt zo zijn.

Stegeman was verder wel duidelijk. Hij is bezig met een missie en wil het allemaal zo goed neerzetten om volgend seizoen de definitieve stap te zetten naar de Eredivisie, want in zijn ogen is de club daar nu nog niet klaar voor. Dat klinkt best gek als je de ploeg nu zo ziet spelen. We hebben op FC Twenteen FC Den Bosch na alle ‘toppers’ gehad en in deze wedstrijden prima stand gehouden of overtuigd. Het wordt nog knap lastig om de Eredivisie te ontwijken als we op deze voet doorgaan. Hoe moet het dan volgend seizoen als de selectie nóg sterker is? Dan gaan we alles winnen. Zijn we in februari al kampioen. Veel te koud om dan al op de Brink te staan. Maar ik snap het wel. Over een jaar staan we er normaliter nog sterker voor, is de club verder gegroeid op meerdere vlakken, hebben onze actieve scouts hopelijk nog een paar pareltjes  a la Richard van der Venne gevonden, is onze selectie in de breedte nog sterker en zijn we niet meer te kraken.

Morgen Cambuur-thuis. Mooie potjes zijn dat vaak. Cambuur neemt altijd veel supporters mee en ik vind altijd wel dat er een lekkere rivaliteit tussen beide clubs is, meestal balancerend op het bekende randje. Ik geef de lezers echter wel een tip mee. Afgelopen maandag zat ik op de tribune bij de wedstrijd van Jong Go Ahead Eagles en ging kapot van de kou. Tegen Roda JC hadden veel supporters de korte broek nog aan, maar nu kan de winterjas uit de kast hoor. Ik had me flink in de temperatuur vergist en ben er twee dagen ziek van geweest. Vanaf vandaag ben ik echter weer wedstrijdfit en klaar om mijn plek op Vak-13 weer in te nemen.

Met roodgele groet,

Buitenkantje Links

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s